Mine

Bismillahirrahmanirrahim.

Hai gaiss!

Smoochi ada masa terluang nak kongsi dengan korang, so saja nak bual kosong. 
Smoochie nak tanya korang, adil ka tak adil untuk someone claim filter vsco tu dia yang punya sorang? 

Smoochie ni sejenis yg vsco person, and yes most of my picture edit pakai Lightroom baru guna Vsco. 

But someone cemburu buta cakap Smoochie ni ikut-ikut dia, padahal Smoochie ni duluan lagi pakai Vsco, tukar phone yang lebih canggih dari dia and of course most of my picture kat Ig memang guna Vsco, 

Tiba-tiba dia marah Smoochie sebab ikut-ikut dia guna filter yang sama. Padahal dia baru ja dengan Ig. Plus dia dulu pun selalu upload gambar black and White so kenapa pulak dia nak claim filter yang smoochie guna filter dia? 

Alahai tak matang langsung kan? Sebab Semua orang guna Vsco so dia tak boleh lah claim any filters as all of the filters is own by her. 

Satu je, Smoochie nak cakap Busuknya hati kau 😪

Sebab dia ni spesies yang apa Smoochie buat dia nak ikut, but Smoochie tak ambil hati tapi bila terlanggar filter nak marah-marah orang pulak. Hidup tu macam takdak Life. 

Entah sampai bila Smoochie nak hadap manusia macam dia ni. 

Semak
Busuk Hati
Sindir-sindir orang
Suka buat hak cipta terpelihara sendiri
Jealous dengan hidup orang
Tak suka tengok orang bahagia

Hidup Smoochie biasa-biasa ja, wajah Smoochie ni tak setanding wajah kau pun. Tak cantik macam kau, tak flawless macam kau. So live your own life tak payah nak ikut-ikut orang lepas tu cakap Smoochie pula ikut-ikut hidup kau. 

Because I have my own life dear and I don't have any time mau stalk hidup orang lain yang tidak mendatangkan faedah for me. 

Sorry but not sorry you so pity. 

Lahve;
Smoochie 

Comments

Popular posts from this blog

Tutorial Edit Gambar.

Smile

Dream Big