Posts

Showing posts from April, 2017

Bad Temper

Image
Bismillahirrahim,
-Kadang berjaya dikawal, kadang tidak-
Yang di dahagakan sokongan, dan dorongan dari segenap dimensi agar diri ini mampu kawal masalah 'BAD TEMPER' ini.
Bukan dengan cara kamu memarahi, memerli, atau menegur secara kasar.
Know why?
Its not easy as we learn ABC it take times dan Of course kesabaran yang banyak.
Sebab melatih diri itu tidak semudah yang kau sangkakan for somebody like to change.
seperti kau, berapa tahun atau berapa lama masa kau ambil untuk buang sifat 'BAD TEMPER' yang pernah jadi darah daging kau?
Take times right? lama bukan? So does me,
Because I'm only a human being. There's no extraordinary bout me.
Smile, Smoochie.

Happy Birthday!

Image
Bismillahirrahmanirrahim,



Sis tahu, masih awal untuk ucap happy birthday to my one and only coolest friend;

FATIMAH JAKARIA..

Mak Jemah dah capai umuq DUAPULUH ni.

Ucapan sis,

Moga terus jadi anak yang solehah, berbakti pada agama dan negara.
Semoga dengan bertambahnya Umur,
bertambah juga rezekinya,
bertambah juga amalannya,
Semoga mendapat jodoh yang baik-baik,
yang mampu membimbing dunia dan akhirat.

Semoga sentiasa gila, disamping rakan-rakan.
semoga sukses dunia akhirat.
Semoga panjang umur dan sentiasa dimurahkan rezeki oleh Illahi.

Dah panjang sangat dah ni ucapan Sis,
Apa-apapun
Selamat ulang tahun kelahiran yang KEDUAPULUH
Age is just a number. hikhikhik.

With Love,
Smoochie aka Wani.

Matter of Heart

Image
Bismillahirrahmanirrahim.
I've read few question, such as;
> Sis pernah bercinta? > Sis pernah patah hati? > Sis pernah dikecewakan? and etc,
And my answer for you guys punya questions is "YES"
But it is happen around 2010-2011.
Well, Monkey lovey dovey, stupid crazy monkey lovey dovey,
Bila throwback dulu-dulu I was so stupid why I do involved to this kind of matter, Sebab banyak benda lagi yang nak di jadikan masalah selain daripada benda ni.
Masa tu, I was struggling for my Depression and anxiety, bullies and so on.
patah hati, sebab boyfriend monyet left without saying anything,  bila teringat balik euwww, disgusting, Having affair with my own bestfriend. 
Sakit dia tu lain macam. So relationship tu end around year 2011.  Menangis juga masa tu. Patah hati bagai nak rak rak patah. 
Belum campur tolak bahagi darab yang depression, anxiety, bullying mentally lagi tu. mental boleh dikatakan Koyak lah juga masa tu.
But, I sit back, I am looking what I am missing…

Smile

Image
Bismillahirrahmanirrahim.

Senyuman itu indah, seindah mereka yang suka mengukirkan senyuman dan membuat orang sekelilingnya terjangkit sama untuk memberikan senyuman.
Mengapa perlu kita bermasam muka terhadap setiap masalah dan perkara yang kita hadapi,  sebab ada yang pernah mengatakan,
"Syukur kau itu tidak perlu berlagu, atau panjang hingga mampu dibuku     cukup dengan satu senyum untuk setiap satu yang dihadirkan Tuhan kau dan Aku."
sesusah apa pun masalah itu, berikan satu senyuman untuk membangkitkan diri daripada dibelenggu dengan Masalah.
There's a way to solve it. Just believe it.
Because,
"Allah Does not burden a soul beyond that it can bear"
Look forward and think easy.
mungkin Sis cakap saja senang, but hey!
I've been through various type of problem. But now look where I am?
I've survived. I start to smile to everything. Because I believed, this smile can hide thousands of Suffer, depress that I felt. And I know I don't have to show to …

Kenangan

Image
Bismillahirrahmanirrahim,

Hari ni Sis nak bual-bual kosong saja. Bukan apa, tetiba rasa rindu kat kawan-kawan form 5 dan form 6. Banyak sangat memory yang nak rewind balik pahit dan manis.

Tapi bagi sis, yang pahit tak perlu telan. Susah nak hadam balik bila di ingat. sebab yang pahit ni buat kita derita, tapi yang pahit ni juga mematangkan kita.

Kalau yang manis-manis masam ni, boleh lah buat diri tersenyum macam kambing. bukan selalu.

So, below the video compilation all of activy through 1and half year. ><



antara kenangan yang sememangnya tidak pernah dilupakan. sangat-sangat bermakna. 
Terima kasih korang atas kenangan yang pahit dan manis, buat masa ini kamulah kenangan yang merajai ingatan ini tiap kali senja menyapa berbisik rindu padaku dalam diam. 
With lot of thoughts, Smoochie/Queeniela


Tutorial Edit Gambar.

Image
Bismillahirrahmanirrahim, ni first time Smoochie buat tutorial. so take it easy guys. Banyak yang tanya macam mana nak buat macam gambar kat bawah ni:   1) First Step, Make sure you guys download apps "FOCUS N FILTER" DAN "PICS ART"
 Kalau Iphone user, Focus n Filter dia macam dalam gambar tu, kalau Android guna "NAME ART" for PICS ART both android and Apple store sama icon kay?
2) Once korang dah download 2 apps itu tadi, korang mula buat gambar korang dulu. Cara nak edit tu tgk gambar bawah ni:  kalau korang dah tekan butang "+" tu korang pilih gambar. once korang dah pilih gambar yang korang nak edit tu, korang cari feature "Magic" seperti dalam gambar di bawah ini:

Korang tekan yang "Magic" tu, then akan keluar macam-macam yang korang boleh guna. tapi Smoochie biasanya guna yang "Rainbow" seperti dalam gambar bawah ni. kalau korang nak guna yang lain pun boleh juga, ikut kesedapan mata korang lah.

3) Once dah pi…