Posts

Showing posts from February, 2016

Hmmp

assalamualaikum,

ola vias dear readers. :)

I donno what I feel rite now.

I want to cry or laugh.

I felt burden actually.

I have much thing need to be done, and i was like I'm giving up.

totally, mental dan fizikal macam di koyak rabak oleh form 6.

and writing here just to buang my stress even just a little.

So does true what my dearest sister have told me,

"KALAU MENTAL DAN FIZIKAL TIDAK KUAT, JANGAN MASUK FORM 6"

and me dengan bodohnya masuk form 6 and tidak pergi UTM for chemical engineering course. stupid me.

But then,

I rethink over and over again.

Everything happen for a reason. Allah has a better plan for me. And I'm the choosen one to be in form 6.

through out all the obstacle. And gain some energy to survive till the end.

end,
Smoochie.

broken

Image
hello, ola vias ...

Assalamualaikum :)

may you have blast day dearest fellas :*


masalah selalu aku hadap in 3 years ago ialah masalah hati.

well said, Asyik dok pikiaq pasal jantan tak guna. heh!



I lost in finding myself. plus that time belum berhijrah lagi. masih kepala konkrit. kepala simen tahap hanya bestfriend boleh pecahkan tu pun, sikit ja.

like after 2 years, I mean start form 5 zaman-zaman jahiliah yang sudah mula berdikit-dikit menerima ilmu, be better than yesterday. I was feel happy with my life af. I don't have to think about jantan lagi.

its not like Ai takdak nafsu. tapi i learnt something in past. I learnt from the lesson that I get. Sounds "POYO" but thats the truth.

Dann ...

today, I come here to pour something to cheer up my bae's yang sedang broken.

well

Broken heart sometimes it can heal fast, sometimes take time.

kena tinggal dengan tunang tu satu perkara yang dah jadi normal buat masyarakat yang memang into it. I mean yang dah biasa dengan duni…

Pahit . Manis . Masam

Assalamualaikum and hello ola vias dearest fellas. :)

senyum sikit. Awak semua nampak manis sekali dengan senyuman :) *wink*

pepagi buta ni bertemankan anak-anak kucing yang gebu comel loteh sambil minum susu panas mengingatkan Smoochie kenangan 12 tahun yang lalu.

keadaan yang hampir sama dengan sekarang. cuma yang membezakan kali ni Mak keluar rumah dengan anak-anak buah dan tinggalkan Smoochie sorang-sorang kat rumah dengan meninggalkan sticky note kat peti sejuk.
kalau 12 tahun yang lalu, tinggalkan Smoochie dengan ayah smoochie dengan kak lang. sebab time tu Smoochie baru umur 7 tahun, kak lang pulak time tu nak periksa SPM. Mak terpaksa pergi Tawau atas urusan-urusan yang tak dapat nak dielakkan.

ingat lagi time tu, Ayah tak pernah masuk dapur nak masak, kecuali masak air. sekali ibu takda pergi tawau. Ayah punya gelabah nak prepare breakfast untuk smoochie dan kak lang smoochie.

Routine smoochie tiap hari kalau pagi kena minum susu. balik sekolah minum lagi sebelum tidur pun ke…

first attempt

Hey fellas, Bonjour!

i'm back xD

naaaa I just listen to the hindustani song, title Piya piya o piya piya, original soundtrack har dil jo pyar kareega. Which i dont' remember when this song and the movie become so hot and hitz.

ingat lagi masa ni umur 7 tahun tengok movie ni, sangat hitz boleh dikatakan siang malam tengok movie ni sebab ada cd dia kan. Sepupu dan akak aku sanggup collect money just for this movie punya cd nak grab one.

masa tu kecik lagi, tengok ja apa yang dorang tengok. Time ni lah ai terjatuh hati dengan Salman Khan dan Rani Mukerji. hahaha

kalau dah Rani dan Salman yang berlakon confirm aku tengok. haha. ntah kenapa minat mendalam sangat.

memang start dari kecik lagi, terjebakkan diri dalam dunia hindustan, nonton dengan family masa masih semua duk satu rumah. like

"Dude, can we rewind the memory?"

time ni tak minat lagi SRK(Shah Rukh Khan). sampai sekarang kut kurang minat SRK ni, sebab hati memang dah tertaut kat Salman Khan(1st place), Saif Ali…

Missing.

Image
Assalamualaikum and ola dearest fellas. :))

I hope you guys fine-fine,

I donno recently feel missing somebody.


Rindu kakak yang jauh nun sinun d Kuala Lumpur sibuk mencari rezeki. and they left me here di Land below the wind all alone. kadang Mak tinggalkan aku sorang-sorang kat sini dengan devil sister af. Ayah kadang-kadang masuk estate.

tekanan juga bila live all alone. kakak dalam setahun ntah balik ntah tidak...

woiii kakak kakak ku yang jahat aku rindu lah. Rindu nak gaduh dengan korang, rindu nak chit chatting dengan korang. Aku all alone bcakap dengan Blogger like always. sedih bila dorang habaq raya tak balik. hmpp like my raya tidak seceria raya 10 tahun lepas,

which mereka semua ada berkumpul and share the joys and tears together.

part tak boleh lupa masa Kak Long yang belum kahwin, bed time story mesti pasal bebeh dia. And with the blessing of God the Almighty, mereka pun berkahwin. And then disusuli dengan perkahwinan kak Lang yang mendahului kak ngah. tinggal Angah yang…

Pilih Kasih

Image
Assalamualaikum and hello fellas from all the world.

it is a good starting holiday for today even i have to finish the coursework and homework given.

pilih kasih ni dengan erti kata lain, dikenali sebagai berat sebelah.

pernah rasa or pernah jumpa orang yang suka pilih kasih ni? menyampah dak rasanya masa kau berhadapan dengan orang sedemikian?

especially mereka yang bergelar guru. mungkin certain guru tdk pilih kasih, but still exist this type of teacher.

kena lagi dengan perangai guru yang suka banding-banding. hmmmppp haremmmmmm.

kalau lagi sister or brother kau or sepupu sepapat kau atau even worst your bestfriend sekali pun, kena banding dengan dorang and it was like

"Dude, dia ialah dia, aku ialah aku. Aku takkan jadi dia dan dia takkan jadi aku. smple as that"

tapi biasalah manusia memang macam tu ah perangai buat kesilapan and memang tak perfect. sakit hati? yess of course. cemburu? lagi lah. but mau buat macam mana kan? selagi mana boleh tahan dan sabar kita tahan,…

1 out of 3

fellas, I'm back.

I donno why recently I'm active at blog, and I donno why.

this few weeks, were heavy week for me and with homework, plus coursework, plus tired, plus not enough sleep.

and today have been so long day with no sleep since yesterday and now, I still can post something here. *Acah acah kuadddd*

and the moment make me happy all day for today is, my Semester 1 coursework (maths m) finally done. I was grateful and thankful that 1 out of 3 my coursework just done. Next for PA coursework continue with Maths M again for semester 2.

I know it is really tough and rough life that I've choose. So I just have to bear it. Only for this year.

Because I believe myself, I told to myself "I CAN DO IT" till i really make it. Just believe yourself.

mang betul ah senior dan akak-akak aku cakap, "Tak kuat mental dan fizikal jangan cuba-cuba masuk form 6 sebab sangat tough dan rough." so I've felt what you guys felt before. Sangat susah nak dapat masa untu…

CNY

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum and night dearest fellas. :)

how are you?

 I hope you guys are in good condition.

Happy Chinese New Year to everyone who celebrate it.

Sambutlah perayaan dengan cermat dan hemat, ingatlah orang yang tersayang :)

p/s: update sebab mahu cakap happy chinese new year dan happy holiday ja pun. *wink*

with love, Smoochie