Posts

Showing posts from 2016

My Short Autobiography (I)

Bismillahirahmanirrahim.

Born in 1997 and grew up in a Malay-language-speaking family in sub-urban area in Sandakan Sabah called Kampung Muhibbah. In 2001, we move to  a new neighbourhood area I used to live till right now, Tinosa 2. I entered kindergarten in 2003 at Kampung Muhibbah and moved to Sk. Sg Anib III in 2004 and later I entered SM. Convent St Cecilia Secondary School in 2010 and completed my secondary education in 2014.

I could still remember vividly how my interest towards English began. In 2004, My twinnies elder sister who just complete their STPM and achieved a good result in their examination especially in their MUET. I was frankly do not know what is MUET exactly that time and all I know just to play around. What make me more wonder, they never speak In Bahasa whenever they talked each other except with my parents.

But in 2012,  I was 15 years old. But Still very "stupid" with english Subject. All I knew that time those basic words; 'Hello, hi, morning,…

Potatoes, Eggs and Coffee Beans

Bismillahirrahmanirrahim.

Peace Be Upon You to all the readers and i hope you guys are all in fine.

today, smoochie have to post an over 5 years ago story-made by own.

just hope you guys like it.


Once upon a time there was a daughter complained to her father that her life was miserable and that she didn’t know how she was going to make it. She was tired of fighting and struggling all the time. It seemed just as one problem solved, another one soon followed.

                   Her father, a chef and took her to the kitchen. He filled three pots with water and placed each on high fire. Once the three pots began to boil, he placed potatoes in the first pot, eggs in the second pot and ground coffee beans in the third pot. He then let them sit and boil, without saying a word to his daughter. The daughter moaned and impatiently waited and wondering what her father was doing.

               After twenty minutes he turned off the burners. He took the potatoes out of the potand placed them in a bowl…

M a a f

Untuk kesekian kalinya smoochie kembali menghadap blog setelah meninggalkannya hampir 2 bulan.

harapan smoochie, pembaca blog semua sentiasa berada dalam keadaan yang baik dan sihat-sihat belakan.

Kali ini. Smoochie mahu berbicara tentang "Maaf"

Menjadi kebiasaan manusia untuk mengucapkan kata maaf itu seperti ada pemberat di mulut mereka. Kerana ego melangit, sanggup mengetepikan ajaran Rasullullah s.a.w

Wahai sahabat-sahabat yang aku cintai, sayangi, dan rindui lillahita'ala

Apa pun yang berlaku antara kalian, sudah menjadi tanggungjawab smoochie sebagai pemimpin kelas untuk memperbetulkan apa yang salah di antara kalian. sudah semestinya ingin menjadi pemimpin yang cemerlang dunia akhirat itu adalah impian smoochie walau hanya dalam kelompok kelas.

Bukan susah untuk ucapkan " MAAF " meskipun bukan kesalahan itu kita yang lakukan.

tidakkah kamu tahu memaafkan dan memberi maaf itu lebih mulia daripada segala hal?

tahukah kalian, tali persahabatan yang kalian r…

Human

Image
bismillahirrahmanirrahim. Smoochie kembali berkongsi rasa dengan penghuni blog yang setia menunggu setiap entry yang smoochie update kan.
sekalung budi penghargaan buat kalian,  malam ini kita berkongsi tentang manusia. -Again- manusia terlalu pelik dan menyesakkan bila difikir-fikirkan semula. mengapa?
sebab manusia ini tahunya hatinya mudah terluka dan tidak mahu dilukai tapi dia lupa orang disekelilingnya itu punya hati juga.
bahkan sering melukakan hati disekelilingnya macam smoochie. Sebab kadang-kadang kita ni terlalu lantang bila bercakap sampai lupa sudah ke tahap apa bila kita bersuara dan dengan siapa kita bersuara.
suara yang dilantun itu kadang melukakan kadang mnyenangkan. kalau melukakan Ampunn maaf smoochie pohonkan. kalau mnyenangkan, panjat syukur kepada Illahi. 
Dan kerana kita hanyalah manusia, kita itu pendosa tanpa noktah. ada saja manusia yang tidak puas akan diri kita, pada masa yang sama begitu juga dengan kita. Maaf seribu kali maaf tidak pernah luntur dari b…

31st August

Image
Selamat hari kemerdekaan :)

Dirgahayu oh tanah Air ku.

Moga Allah sentiasa merahmati dan memberkati negara kita. :D


M A R A H

Image
Mereka kata marah itu tandanya sayang,
marah tandanya cinta

tapi bila seseorang marah, aku tak nampak pun tanda kasih sayang yang dia cuba salurkan.

aku tak nampak pun tanda cinta yang orang tu tunjukkan.

aku tak rasa biar sedikit pun rasa perasaan kasih yang dia cuba sampaikan melalui api yang membara dalam dirinya.

yang ku lihat hanya api yang semakin marak dek kerana tumpahan minyak tanah

yang ku lihat hanya hanya seekor kucing comel yang bertukar menjadi singa yang ganas.

yang ku lihat hanyalah seorang manusia yang terkenal dengan budi pekerti bertukar menjadi raksasa.

sedang aku yang melihat menitiskan peluh ketakutan. Air mata saksi pertukaran yang baik kepada jahat. Nafas penuh dengan trauma. Ingatan tak lupus biar sedikit. Sedang bermimpi di hantui.

Di manakah marah tanda sayang yang di warwarkan manusia seketika dulu?

Apa aku tidak melihat atau aku yang buta kerana takut yang menguasai diri.

Aku buntu.....



GIVEAWAY BUKU {PRE-LOVED} JUN 2016

Image
Bismillahirrahmanirraim.

Salam Alaikum penghuni blog. x)

hari ni smoochie dalam mood nak join contest

"GIVEAWAY BUKU {PRE-LOVED} JUN 2016"
Smoochie nak sangat buku Whatever you say I am by Anwar Hadi. rationale smoochie pilih buku ni sebab smoochie memang nak nak nak nak sangat baca buku Anwar Hadi cuma belum berkesempatan sedih smoochie tau :'( hari tu dapat baucer buku konon-konon nak grab satu daripada penulisan Anwar Hadi, tup tup buku sold out. jadi Smoochie pun berhuhuhu sampailah jumpa segmen giveaway buku ni x) *Okay agak cliche disitu*
tapi memang betul lah, nak sangat smoochie baca buku ni. harap-harap bulan Ramadhan ni adalah lah ye rezeki Smoochie nak hadam buku-buku baru ni >_<
korang yang baca ni, tunggu apa lagi? join lah giveaway ni sebelum terlambat. 
Join giveaway!
lot of love, Smoochie xoxo.

Marhaban Ya Ramadhan

Image
Bismillahirahmanirrahim ...

Assalamualaikum dan hola :)

esok 1st Ramadhan kan? hikhik

Salam Ramadhan korang, jangan lupa bangun sahur hikss.

harapan Smoochie dan keluarga, moga Ramadhan kali ini lebih baik dan bermakna daripada Ramadhan yang sebelum-sebelum nya.

Bulan Mulia, yang dinanti-nantikan.

selamat berpuasa kengkawan!

Lot of love,
Smoochie

p/s: Smoochie macam nak update blog lah. I mean upgrade header, background and so on. so yay or nay?

A big Thanks *XOXO*

Image
Bismillahirrahmanirrahim.

Dengan lafaz mulia hari ni cik sentuh pasal hari guru <3 since today hari guru hari yang paling bermakna buat semua pendidik-pendidik.


pertama sekali, smoochie nak panjatkan rasa syukur kepada Illahi,

sebab kurniakan parents sebagai pendidik kepada diri ini meskipun mereka bukan lah seorang guru. Tapi merekalah yang mengajarkan asas kehidupan sebelum masuk persekolahan.

then special thanks to cikgu Juanita yang berjaya buatkan hati ni jatuh cinta dekat subject maths masa primary school dulu. Bukan apa kalau subjek maths memang nombor 1 dari belakang lah jawabnya.

Then special Thanks kepada Arwah cikgu Dayang Faridah yang sentiasa memberikan sokongan kepada Smoochie untuk terus berkarya sebab mula berkarya dan mencintai karya-karya ni sejak umur 10 tahun lagi.

Tidak lupa cikgu Sundari yang amat meminati suara Smoochie yang rock ini. Sebab Smoochie je lah target dia bila nak suruh baca buku teks. Speakers kan haha.

masuk alam sekolah menengah, big thanks pul…

welcome Le Juniors.

bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum hola :)

so, le junior of form 6 sudah datang.

Welcome to the hell new stage of your life which is more harder than before. Totally different than SPM Level.

no matter what major you are in. Just do your best and beat the rest. STPM might be harder but just stand off. bertahan as long as you can because at the end you'll realize the benefit masuk form 6.

even though, I'm almost reach to the end, well sem 2 in 12 days to go and sem 3 will start soon. but I can see the reason why my sister ask me to stay form 6 rather than go to foundation, matriks or diploma.

In whatever you do, just let what was, and accept what is. Have faith what will be.

so,
Akhirul kalam,

Smoochie nak rehat 12 hari untuk prepare sem 2. Doakan smoochie ye penghuni blog? doa kalian amatlah smoochie hargai. kerana doa itu adalah sebaik-baik senjata buat manusia yang tidak berdaya seperti smooochie. :)

Lot of love, Smoochie

A Teacher in Four Seasons

A teacher is like a Spring
who nurtures new green sprouts,
encourages and leads them,
whenever they have doubt

A teacher is like Summer
whose sunny temperament
makes studying a pleasure,
preventing discontent.

A teacher is like Fall,
with methods crisp and clear,
lessons of bright colors
And a happy atmosphere

A teacher is like Winter,
while it's snowing hard outside,
keeping students comfortable,
As warm and helpful guide.

Teacher, you do all these things,
with a pleasant attitude,
You're teacher in Four Seasons,
And you have my gratitude!

p/s: it is for teachers day back in 2 years ago, if I'm not mistaken.

Love,
~Az (Smoochie)

Don't Quit

Late night post with a cup of coffee, update what I need to before become Hiatus again.

When things go wrong as they sometimes will,
when the road you're trudging seems all uphill
when the funds are low and the debts are high,
and you want to smile, but you have to sighs,
when care is pressing you down a bit~
Rest if you must, But Don't Quit

Life is strange with its twists and turns,
As every one of us sometimes learns
and many a fellow turns about
when he might have won had he stuck it out,
Don't give up though the pace seems slow~
you may succeed with another blow

Often the goal is nearer than
it seems ti a fair and faltering man,
Often the struggler has given up
when he might have captured the victor's cup
And he learned too late when night came down,
How close he was to the golden crown

Success is failure turned inside out~
The Silver tint of the clouds of doubt
and you never can tell how close you are,
It may be near when it seems afar,
Stick to the fight when you…

Best of Luck

Image
Assalamualaikum, dan selamat malam?


actually smoochie sebenarnya tak tenang rasa hati ni, bukan sebab apa tapi sebab  tu hah kat atas tu, semester 2 bagi budak-budak STPM around the corner. well said,

masih ada beberapa subjek yang masih digeruni nak hadap masa exam terutamanya Pengajian Am dan Ekonomi.

bukan apa, smoochie benci sangat dengan Graf. sedangkan subjek Geo, smoochie tak rela nak jawab soalan amali. Smoochie lebih rela hafal fakta all those fakta yg memang memeningkan kepala hotak daripada jawab graf.

Al-maklumlah smoochie ni kepala messy dan serabai sikit. Clumsy head ofcourse. jadi bila pengajian Am tu, ada graf dan WAJIB jawab, mcm putus TERPAKSA harapan smoochie nak menjawab. mana daknya skema pemarkahan strict gila bab1. dah lah graf ja yang banyak tolong, tu pun kalau x cuai. hailah nasib masuk tingkatan 6.. huhuhuhu.

Eko pula, rumus dia gila banyak kot. dengan keluk yang tak berpenyudah, x hafal fakta, jangan haraplah keluk kau boleh buat. dengan cikgu dia yang omg,…

Smile a little.

Assalamualaikum? salam sejahtera?
Smoochie agak aktif malam inii, mencuri sedikit waktu yang terluang untuk berkongsi rasa dengan penghuni blog. :)
tahukah anda, bila kita tersenyum kita mampu ubah dunia menjadi lebih baik daripada sebelumnya. hanya dengan satu senyuman.
Senyuman itu penawar kepada semua orang yang cuba mengukirkan senyuman dibibir mereka. seperti yang anda lakukan sebentar tadi mungkin? atau mungkin tengah lakukan sekarang? atau mungkin anda akan lakukan selepas ini.
tatkala hati kita sedih, cuba pujuk hati sambil senyum. 
terubat sedikit lara di hati yang membungkam.
Bukan kena hukuman mandatori sekali pun bila kita beri satu senyuman tanpa bayaran kepada orang disekeliling kita.
cuba imagine ...
Kau nak manusia lain tegur kau, tapi muka kau monyok semacam agak-agak ada tak orang nak tegur?
maybe ada tapi terketa'q' lah. mungkin ada yang tamau tegur langsung. sebab takut tengok cik adik abang, akak yang monyok garang semacam macam singa betina.
cuba ajar di…

Weirdo

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Bila kita tinggalkan Allah, tak hadap Allah pun sehari kita rasa sakit dan lonely,

sebab ...

Saat itu baru kita sedar yang tak ada seorang pun yang kisah tentang kewujudan kita, sebab, yeah manusia,

mereka ada life mereka sendiri.

fikir sejenak,

Siapa kita dalam diri mereka?
siapa kita untuk dikisah 24/7?
kita siapa dalam hati orang yang kita sayang?

betul, It's true.

Kita bukan siapa-siapa. Malah kita adalah manusia yang selalu ditikam dan menikam belakang.
Kita juga manusia yang sering dibenci oleh masyarakat sekeliling dalam diam tanpa kita sendiri sedar,

sebab apa?

Sebab segelintir masyarakat terlalu BAIK HATI HIPOKRIT

bahkan tidak ada seorang pun yang kenal diri kita, mahu menerima diri kita sebagai manusia yang ada hati dan perasaan.

Bagi mereka ...

Kita hanyalah boneka. Diperlukan saat mereka memerlukan, tapi dicampak dalam timbunan sampah apabila tidak diperlukan. dan itulah selayaknya kedudukan kita di mata mereka.

waktu itu, baru kita…

Tinta Hati

Bismillahirrahmanirrahim,

Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang,

Si Kerdil ini memohon keizinan untuk menguatkan ikatan tali pengharapan yang semakin lama semakin rapuh dek kerana kejatuhan iman

dengan keizina-Mu, si kerdil ini ingin membungkam sebuah rasa yang senantiasa hadir tatkala diri lagi kesamaran.

Tuhan,

mengapa manusia itu terlalu pelik?
mereka dibantu diberikan kekuatan untuk bangkit dari kejatuhan,
tapi mengapa mereka sering melupakan mereka yang menjadi tulang belakang untuk diri mereka?

Tuhan,

Manusia yang kau cipta dengan penuh keindahan dan kesempurnaan,
mengapa sering mereka lupakan tangan-tangan lembut dan damai yang sentiasa menyahut tatkala mereka jatuh ke dalam jurang kegelapan?

Tuhan,

hati ini bertanya lagi,
mengapa manusia itu pendiriannya terlalu cepat berubah?
saat keindahan baharu menyapa diri, mereka langsung alpa dengan keindahan yang sebelum ini,
mereka jadikan sisa sampah tak berguna
sedangkan yang lama itu sebenarnya lebih jauh berhikm…

Sayang Vs Cinta

bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat readers-readers sekalian.

its been a long time smoochie tidak mengupdate sesuatu kat sini.

first of all, smoochie always hope you guys doing fine.

well said smoochie dalam minggu yang sangat pack jadualnya, mana penghantaran assignment, trial semester 2 and soon, the real war begin.

but, before that tajuk entry kali ni di inspirasikan oleh Sepupu sepapat yang amat saya cintai dan kasihi. *Konon*

Dia pernah tanya smoochie about "Sayang dan Cinta"

well,

I'm not a good at this but, as personal opinion,

Sayang is something like when you care about that person, you will be there for her/him when her/him needs you but, it's okay to live without them. unlike when you are fallin love, because you can never show love with word but prove with act. You don't know when it hits you. before you know it, that love is already there in your heart for such a long time ago, it just you never realize je.
just like wh…

Hujan dan Bunga

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum.

Cik curi sedikit masa yang sepatutnya diisi dengan kerja assignment yang membukit tinggi. fuhhhh

kali ni smoochie nak cerita pasal hujan dan bunga.

bagi cik dua benda nih sangat related dengan kehidupan kita as "H U M A N  B E I N G"

ye lah at one time bila kau jatuh dan give up rasa macam taknak bangkit semula, hati kau pula ditoreh-toreh tanpa belas ehsan sampai kau hitam kan hati batu kan ego benci kepada orang yang menoreh itu.

tapi cuba kita tengok pada hujan.
setiap kali dia datang dia tetap jatuh. Walau hujan tahu kalau dia datang buat kesekian kalinya dia tetap jatuh berkali-kali
.
.
.
kita boleh related benda ni dengan hidup kita yang acapkali tersungkur. Kita perlu jadi seperti hujan tetap datang dan bangkit meski tersungkur ke dalam jurang yang dalam walaupun pabila kita tersungkur, sakit yang dirasakan tu bagai memaksa diri telan hempedu.

bila kita melihat pada prospek bunga pula, cuba kita tengok pada bunga-bunga yang m…

Hmmp

assalamualaikum,

ola vias dear readers. :)

I donno what I feel rite now.

I want to cry or laugh.

I felt burden actually.

I have much thing need to be done, and i was like I'm giving up.

totally, mental dan fizikal macam di koyak rabak oleh form 6.

and writing here just to buang my stress even just a little.

So does true what my dearest sister have told me,

"KALAU MENTAL DAN FIZIKAL TIDAK KUAT, JANGAN MASUK FORM 6"

and me dengan bodohnya masuk form 6 and tidak pergi UTM for chemical engineering course. stupid me.

But then,

I rethink over and over again.

Everything happen for a reason. Allah has a better plan for me. And I'm the choosen one to be in form 6.

through out all the obstacle. And gain some energy to survive till the end.

end,
Smoochie.

broken

Image
hello, ola vias ...

Assalamualaikum :)

may you have blast day dearest fellas :*


masalah selalu aku hadap in 3 years ago ialah masalah hati.

well said, Asyik dok pikiaq pasal jantan tak guna. heh!



I lost in finding myself. plus that time belum berhijrah lagi. masih kepala konkrit. kepala simen tahap hanya bestfriend boleh pecahkan tu pun, sikit ja.

like after 2 years, I mean start form 5 zaman-zaman jahiliah yang sudah mula berdikit-dikit menerima ilmu, be better than yesterday. I was feel happy with my life af. I don't have to think about jantan lagi.

its not like Ai takdak nafsu. tapi i learnt something in past. I learnt from the lesson that I get. Sounds "POYO" but thats the truth.

Dann ...

today, I come here to pour something to cheer up my bae's yang sedang broken.

well

Broken heart sometimes it can heal fast, sometimes take time.

kena tinggal dengan tunang tu satu perkara yang dah jadi normal buat masyarakat yang memang into it. I mean yang dah biasa dengan duni…

Pahit . Manis . Masam

Assalamualaikum and hello ola vias dearest fellas. :)

senyum sikit. Awak semua nampak manis sekali dengan senyuman :) *wink*

pepagi buta ni bertemankan anak-anak kucing yang gebu comel loteh sambil minum susu panas mengingatkan Smoochie kenangan 12 tahun yang lalu.

keadaan yang hampir sama dengan sekarang. cuma yang membezakan kali ni Mak keluar rumah dengan anak-anak buah dan tinggalkan Smoochie sorang-sorang kat rumah dengan meninggalkan sticky note kat peti sejuk.
kalau 12 tahun yang lalu, tinggalkan Smoochie dengan ayah smoochie dengan kak lang. sebab time tu Smoochie baru umur 7 tahun, kak lang pulak time tu nak periksa SPM. Mak terpaksa pergi Tawau atas urusan-urusan yang tak dapat nak dielakkan.

ingat lagi time tu, Ayah tak pernah masuk dapur nak masak, kecuali masak air. sekali ibu takda pergi tawau. Ayah punya gelabah nak prepare breakfast untuk smoochie dan kak lang smoochie.

Routine smoochie tiap hari kalau pagi kena minum susu. balik sekolah minum lagi sebelum tidur pun ke…

first attempt

Hey fellas, Bonjour!

i'm back xD

naaaa I just listen to the hindustani song, title Piya piya o piya piya, original soundtrack har dil jo pyar kareega. Which i dont' remember when this song and the movie become so hot and hitz.

ingat lagi masa ni umur 7 tahun tengok movie ni, sangat hitz boleh dikatakan siang malam tengok movie ni sebab ada cd dia kan. Sepupu dan akak aku sanggup collect money just for this movie punya cd nak grab one.

masa tu kecik lagi, tengok ja apa yang dorang tengok. Time ni lah ai terjatuh hati dengan Salman Khan dan Rani Mukerji. hahaha

kalau dah Rani dan Salman yang berlakon confirm aku tengok. haha. ntah kenapa minat mendalam sangat.

memang start dari kecik lagi, terjebakkan diri dalam dunia hindustan, nonton dengan family masa masih semua duk satu rumah. like

"Dude, can we rewind the memory?"

time ni tak minat lagi SRK(Shah Rukh Khan). sampai sekarang kut kurang minat SRK ni, sebab hati memang dah tertaut kat Salman Khan(1st place), Saif Ali…

Missing.

Image
Assalamualaikum and ola dearest fellas. :))

I hope you guys fine-fine,

I donno recently feel missing somebody.


Rindu kakak yang jauh nun sinun d Kuala Lumpur sibuk mencari rezeki. and they left me here di Land below the wind all alone. kadang Mak tinggalkan aku sorang-sorang kat sini dengan devil sister af. Ayah kadang-kadang masuk estate.

tekanan juga bila live all alone. kakak dalam setahun ntah balik ntah tidak...

woiii kakak kakak ku yang jahat aku rindu lah. Rindu nak gaduh dengan korang, rindu nak chit chatting dengan korang. Aku all alone bcakap dengan Blogger like always. sedih bila dorang habaq raya tak balik. hmpp like my raya tidak seceria raya 10 tahun lepas,

which mereka semua ada berkumpul and share the joys and tears together.

part tak boleh lupa masa Kak Long yang belum kahwin, bed time story mesti pasal bebeh dia. And with the blessing of God the Almighty, mereka pun berkahwin. And then disusuli dengan perkahwinan kak Lang yang mendahului kak ngah. tinggal Angah yang…

Pilih Kasih

Image
Assalamualaikum and hello fellas from all the world.

it is a good starting holiday for today even i have to finish the coursework and homework given.

pilih kasih ni dengan erti kata lain, dikenali sebagai berat sebelah.

pernah rasa or pernah jumpa orang yang suka pilih kasih ni? menyampah dak rasanya masa kau berhadapan dengan orang sedemikian?

especially mereka yang bergelar guru. mungkin certain guru tdk pilih kasih, but still exist this type of teacher.

kena lagi dengan perangai guru yang suka banding-banding. hmmmppp haremmmmmm.

kalau lagi sister or brother kau or sepupu sepapat kau atau even worst your bestfriend sekali pun, kena banding dengan dorang and it was like

"Dude, dia ialah dia, aku ialah aku. Aku takkan jadi dia dan dia takkan jadi aku. smple as that"

tapi biasalah manusia memang macam tu ah perangai buat kesilapan and memang tak perfect. sakit hati? yess of course. cemburu? lagi lah. but mau buat macam mana kan? selagi mana boleh tahan dan sabar kita tahan,…

1 out of 3

fellas, I'm back.

I donno why recently I'm active at blog, and I donno why.

this few weeks, were heavy week for me and with homework, plus coursework, plus tired, plus not enough sleep.

and today have been so long day with no sleep since yesterday and now, I still can post something here. *Acah acah kuadddd*

and the moment make me happy all day for today is, my Semester 1 coursework (maths m) finally done. I was grateful and thankful that 1 out of 3 my coursework just done. Next for PA coursework continue with Maths M again for semester 2.

I know it is really tough and rough life that I've choose. So I just have to bear it. Only for this year.

Because I believe myself, I told to myself "I CAN DO IT" till i really make it. Just believe yourself.

mang betul ah senior dan akak-akak aku cakap, "Tak kuat mental dan fizikal jangan cuba-cuba masuk form 6 sebab sangat tough dan rough." so I've felt what you guys felt before. Sangat susah nak dapat masa untu…

CNY

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum and night dearest fellas. :)

how are you?

 I hope you guys are in good condition.

Happy Chinese New Year to everyone who celebrate it.

Sambutlah perayaan dengan cermat dan hemat, ingatlah orang yang tersayang :)

p/s: update sebab mahu cakap happy chinese new year dan happy holiday ja pun. *wink*

with love, Smoochie

Be Yourself.

Hello bello dearest fellas.
Wishing all of you to have a very good days today tomorrow and future.

well,

you are not a failure until you say so,
and until you believe so.

You are what you believe. if you believe in good things, you'll live up to it.

Don't copy others just be yourself,

people don't have any right to judge on you so don't listen to suara-suara sumbang yang sibuk mengutuk. be yourself as long as penduduk langit boleh terima kita. Manusia?

pernahka terima dengan kelebihan dan kekurangan kita?

kalau dia x suka, kita bernafas pun menjadi masalah buat dia. So focus on yourself don't look down upon yourself, be yourself be different than other just accept for who you are. :)

there's nothing wrong to be who you are. :) ~~

with full of love,  Smoochie ~


Happy ke Sedih?

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan salam sejahtera fellas.

it's been a while since my last entry. well a busy messy head girl *Ntah apa yang disibukkan.*

okay today 31st January it means that we already reach at the end of month. So how was school so far? or maybe to those who just finish their examination, how was your holiday? I hope we all in fine fine saja.

tomorrow is february. and lots of thing happen. sedaq tak sedaq dah sebulan berlalu esok masuk february and it means that exam untuk penggal dua STPM juga bakal tiba. okay scary jugalah.

then talk about result sem 1. jyeahhh it makes me feel even more scared. the result come out after the cny holiday and i think i'm not ready yet. *Tak nak ambil result dan taknak ambil tahu pun (kalau boleh)*

okay at the 4th week of january, which I mean the last wednesday I'm choosen to be one of the MPP members and MT members (Majlis tertinggi). And the worst thing is, i donno what i should feel. Either to be happy or s…