Posts

Showing posts from December, 2015

Korang, baca ni : )

Image
Bismillahirrahmanirrahim ...

Teruskanlah bergerak hingga kelelahan itu lelah mengikuti mu ...

teruskanlah berlari hingga kebosanan bosan mengejar mu...

teruskanlah berjalan sehingga keletihan itu letih bersama mu ...

teruskanlah berjaga hingga kelesuan itu lesu menemanimu ...

Life is A fight,
Don't fight with others,
but fight with yourself...

Because ...

Greatest thing will happen when we do believe it,
we put effort on it,
God will help,
because God see what we do ,
And for sure great things will happen!



kepada adik-adik yang diluar sana yang dah habis SPM, jangan nak enjoy sangat sebab ada level yang lagi susah dik daripada SPM. Buka-buka lah buku apa yang patut jangan biarkan otak tu rehat lelama, nanti otak dah selesa berehat lelama nanti masuk sekolah balik lambat loading pulak...
kepada adik-adik yang nak SPM tahun depan,
rajin-rajin lah buat latihan past year. Even soalan past year tu macam dah takde kena mengena dengan soalan yang akan datang, but have faith on it. bersab…

Aku

Image
Bismillahirrahmanirrahim ..

Assalamualaikum and salam sejahtera *Peace sign*

Smoochie bukan gadis yang lemah lembut hehehe. smoochie ni ganas sikit perangai boyish sikit.

Motif Smoochie bagi tau?



Al-Kisah dia berbunyi macam ni ...

dulu masa Smoochie sekolah menengah, Smoochie sekolah kat sekolah yang all girl pelajar dia. takdak pelajar lelaki pun biar sorang. Cikgu pun tak ramai. Ala kadar jer lah majoriti cikgu perempuan. dah tu Smoochie ni Pengawas, ketua bahagian Disiplin dan Kedatangan Lewat so memang agak kasar lah bila berhadapan dengan pelajar trouble maker.

Tambahan lagi, (Aduh macam buat karangan lah pulak) adik beradik Smoochie semua girl cuma Adik angkat sorang je lelaki tu pun tak tinggal dengan smoochie dia tinggal dengan Mak cik hehehehe. Antara adik beradik, smoochie lah yang paling kasar yang perangai boyish sikit.

dulu pun Smoochie masa tak bertudung lagi, rambut agak kelakian sikit sebab dari Smoochie kecil Smoochie kawan dengan budak laki je. tu yang agak boyish pe…

Hello Bello

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Apa khabar readers sekalian?

heeee.

it is first december already. ^^)


ada azam yang dah tercapai tak? atau masih on the way? heeee. >_<

cepat masa berlalu bersama kenangan-kenangan yang berharga. Terpahat di ingatan buat selamanya memori yang takkan ada playback di masa depan <3

back to december. Musim cuti perayaan hari natal and musim hujan. jaga diri lah wahai kengkawan dan stay cute.

meet again in next entry.

Tinta,
cik Smoochie :3