Posts

Showing posts from November, 2015

Big Girl Don't cry

Image
Bismillahirrahmanirrahim ...

Assalamualaikum dan selamat malam :D

Rindu dengan zaman kanak-kanak di mana kita tak terfikir tentang exam, soal hati dan perasaan and everything.

am I right?

rindu kan? time tu jugak la kalau kita tertidur kat ruang tamu, ayah akan angkat kita masuk bilik. sekarang dah tak macam dulu. Sebab sekarang dah besar. tertidur kat ruang tamu takdak sapa kesah pun. heeee rindunya Ya Allah :')

Ibu selalu pesan ...

makin kita dewasa makin kita sedar bahawa dunia ni terlalu kejam. masyarakat juga. Sebab tu hati kena lah sado sikit. kuat dan tak mudah rapuh dan jatuh. Sebab bila berhadapan dengan dunia sebenar baru kita akan sedar yang dunia terlalu kejam.

hingga Cik sendiri tertanya ;

~ where is the sense of humanity ? ~

makin dewasa, makin pemikiran matang, makin jauh kita tinggalkan memori yang mahal dan tidak boleh dibeli dengan apa sekali pun ...

sakit ya memang sakit . tak tahan rasa nak lari dari masalah but no matter how far we go, trouble still beside us.…