Posts

Showing posts from March, 2015

Segmen Kad Cinta#2

Image
*Klik Banner tuk join.* Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum ...

well, tak tahu nak buat entry apa ekceli. so terjumpa lah segmen so i just joined it for having some fun. wehoooo. >_<

~Cinta antara lelaki dan wanita itu lahirnya di tempat yang mulia, yakni di Syurga! Cinta juga begitu suci di sisi Islam. Dan, cinta itu merupakan hadiah daripada Allah Ta'ala. Jadikanlah Cinta Allah yang Suci itu sebagai dasar untuk mencintai manusia ^^)

Frasa Cinta :

"Cinta mampu menghangatkan hati yang dingin, seperti matahari yang mencairkan gunung salju."

End.

Contest: Hijab, Lets wear it right.

Image
*Klik Banner untuk join* Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum.

Contest: Hijab, Lets Wear it right!
Aku tertarik dengan contest ni sebab contest ni unique and simple. Bagi aku lah.

Okay sebab aku berhijab?

~ At first tu aku berhijab sempena Maulidur Rasul. Yeap Maulidur Rasul in 2012 aku ingat lagi tu lah first time pakai hijab ke mana-mana aku nak pergi. then lepas tu aku sedar aku perlu berhijab sebab aku sayangkan Ayah aku, Sayang kat Abang sepupu sepapat aku *Because I don't have biological brother.* Sebab aku sayang dengan Bakal Suami aku dannnnnn Aku sayang diri aku sendiri. Aku kesian kat diri sendiri bila dedah Aurat. Bila pakai tudung aku rasa selamat.

Yeah Selamat!

Selamat daripada tatapan yang tidak halal buat ku. *Tutup Muka*

Pesanan aku buat yang tidak berhijab di luar sana:

~You know what? kita wanita adalah perhiasan dunia. well said ibarat Gula-gula. kalau tak berbungkus gula-gula tu siapa nak makan lagi kan? hah begitu juga kita Wanita. Wanita yang menutup Au…

Jejak Kasih.

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum .

Hari ni, hari yang terindah buat aku. Indah sebab tak perlu nak follow up mata aku ni bulan-bulan dah. mata stabil, Doktor bagi lepas. Mata dah okay dah.

Then dapat khabar yang kakak nak balik kampung sini Sabah. woahhhh. rasa seolah-olah org yg ku syg itu semakin dekat dgn aku, makin berat aku nak tinggalkan mereka study jauh-jauh.

Then hari ni juga dapat berjejak kasih dengan 3 org sahabat yang paling aku rindu seumur hidup aku.

Aku jejak diorang dri form 4 lagi sbb lost ctc bila masing-masing busy kat maktab. aku ngan yg sorang lagi busy kat sekolah menengah harian biasa. hahaha.

Sebab aku hilang fone, semua no ctc lose, ngan yg satu jer aku masih ctc through FB n Wechat. aishhh. yg lain aku lupa nama fb diorang, aku lupa no hp diorang.

2 tahun aku cari cara jejak diorang. Jumpa kawan baru pun aku masi lagi cari diorang. sebab aku dapat rasa diorang fams aku. biarpun kitaorang hnya berkenalan time tusyen tapi ukhwah kami tu sehingga hari …

Manusia

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum ...

manusia itu terlau berbeza dan terlalu demand. Biasalah kalau terjumpa perangai yg mcm sakai. layanan pun sakai juga.

malas nak ckp panjang.

sebab aku bukan yang dulu lagi.

Maaf.

End

Kebahagiaan.

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum.

Hidup kita dengan orang lain agak berbeza. "SANGAT BERBEZA" tapi orang asyik cakap semua kehidupan sama.

tapi bagi saya tidak.

sebab?

Lain keluarga lain cara dia besarkan keluarga dia mejadi "Somebody"

we don't know our future would turn up as what. Tapi kita mampu bentuk menjadi apa yang kita inginkan. sebab lain manusia lain cara dia gunakan otaknya.

begitu juga kebhagiaan.
kita tidak perlu bertenggek di atas takdir yang telah di tetapkan. apa yang berlaku pasti ada pros and cons. so? turn it up well guys!

kebahagiaan sebuah keluarga kerana mereka sentiasa mensyukuri nikmat hidup yang telah berikan tidak pernah mengeluh kerana mereka tahu ada lagi yang lebih bahagia dan lebih susah/senang dari keluarga mereka.

So?

Bersyukurlah, nikmatilah .

END.

Penalty day

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum.

finally the penalty day had come to the day.

it is tomorrow.

Aku buntu. tapi goodluck buat diriku dan semua kawan-kawan yang bakal menghadapi penalty day esok.

Semoga memperoleh keputusan yang cemerlang. InshaAllah.

jangan lupa senyum.