Posts

Showing posts from August, 2014

KAU AKU

Image
Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum...
apa khabar sahabat2 sekalian? -jangan lupa ucap Alhamdulillah- tau...

kau aku ?
kadang aku duduk terfikir, kenapa aku tak pernah nampak kau sebelum ni. kenapa asyik si Batman yang muncul. Aku pelik satu perkara, even si Batman tu sudah tiada aku masih lagi rasa berdebar irama jantung tidak seirama nafas yang dihembuskan. Tidak setenang sedamai yang dulu. Dari dulu hingga sekarang aku tidak boleh melihat wajahnya. hanya mampu berdiri dan tengok sahaja dari jauh. siapa dia sebenarnya? yang berjaya menyakitkan hati batu keras seperti besi yang susah untuk dileburkan. Yang berjaya mengugurkan air mata yang agak susah untuk dikeluarkan melainkan satu pelukan.
kadang aku terfikir sendiri, kenapa orang selalu cakap aku ni tiada hati dan perasaan. dan aku dapat teka jawapan itu mungkin sebab aku ni seorang yang mulut laser, aku bertindak ikut suka hati aku. dan sekarang persoalan yang tidak terjawab hingga sekarang Kenapa perlu dia malukan aku begi…

Maaf

Sebagai Wanita yang mempunyai perasaan of course lah aku terasa hati .
ingat aku ni hati batu sangatka sampai nak tahan sakit yang membengkak?
-NO-
jujur aku ucapkan. aku juga manusia biasa. tak lah Iron man yang kebal sangat kalau kenak marah. walaupun sukar nak tengok Air mata aku ni. Tapi itu lah aku. !

MANUSIA ADA HATI DAN PERASAAN.
-_-

Pengakhiran

Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum

Apa khabar? jangan lupa ucap Alhamdulillah.

Suatu pengakhiran yang perlu dipanjangkan ke 3 bulan yang seterusnya. U.U kepada kau yang nak fly ke hulur ke hilir, jangan lupa aku pulak yang kenak seksa dekat KEM tu nanti.
abang aku keep tanya apa tujuan aku yang sebenar.
dan jawapannya ialah, untuk membahagiakan diri aku yang sedih *Kunun*
Actually aku tengah merapu sebab stress homework, stress study. stress with everything.
kepada calon SPM good luck Babe!
termasuk aku juga.,
mencuri sedikit masa untuk meluahkan stress di kepala.
k lah
good bye world. bai bai bai.

with loove,
Cik Julai

K R O N I K

Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum buat pembaca, readers-2 sekalian, diharap semua dalam keadaan yang baik sahaja.

~Jangan lupa ucap Alhamdulillah yerrr~

K R  O N I K ???

Errr, ni adalah penyakit. *mungkin*contohnya penyakit pelupa macam aku ni,
dah boleh kira tahap Kronik sudah sebab kadang tak sampai pun 5 minit aku letak telefon atau spekmata aku, aku dah lupa kat mana aku simpan. simply i can said i have a pnyakit pelupa tahap kronik.
"PELUPA TAHAP KRONIK" tapi masih boleh di selamatkan lagi penyakit ni sebab tak selalu pun aku jadi macam ni.

ada lagi contoh lain seperti kakak aku yang mempunyai sakit shopping yang tahap kronik.
kalau dah shopping memang tak ingat dunia sedangkan aku ni adik dia sendiri tak tahan shopping dengan shopaholics person kaki ni sangattttttt sakit ikut dia ronda bandar sandakan hanya untuk cari sepasang baju. begitu juga kalau time tengah on vaction with all the family. Sangat gila shopping. kaki kita yang dah kepenatan ni perghh merayu …

SEBAGAI WANITA

Bismillahirahmanirrahim.
Assalamualaikum, apa khabar sahabat-sahabat handai sekalian?
harap dalam keadaan yang sihat walafiat.

bila berbicara tentang wanita, baru kini ku sedar yang wanita adalah manusia yang paling lemah. sekuat apa pun hati dan kepala dia walaupun dibuat daripada metal dan besi, memang wanita di kategorikan sebagai lemah dan sebab itulah Allah menciptakan Adam untuk Hawa.
kalau dulu boleh lagi aku cakap aku tak nak kahwin -_- hahaha takut dengan hidup rumah tangga kot.
Tapi actually lama-lama baru aku sedar, wanita memerlukan si Adam untuk bimbing dia dan menjadi tulang belakang dia ketika si Hawa sedang tersungkur hilang tempat bergantung.

motif aku buat entry mcm ni kali ni?
Saja jerr nak memuatkan sesuatu di sini walaupun tak banyak mana aku muat kali ni. mungkin sebab tangan aku yang penat malas naik type berjela-jela. takut nanti korang tak baca juga.

apa-apa pun good luck SPM.
yang benar,
Cik Julai.