Posts

Showing posts from July, 2014

SYAWAL 2nd

Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum, di harap semua pembaca yang sentiasa berada dalam keadaan yang sihat walafiat.

salam syawal kedua buat semua muslim di dunia ini.
jangan lupa share2 kuih raya yang sedappppp sedappppp.

terabai?
ceh ni kepada sesiapa yang rasa dirinya terabai oleh sesiapa sahaja lah, termasuk aku. *cehwahh*
hai maklumlah, kakak aku tempat aku meluah semua sdh berkahwin jadi sekarang ni agak terabai juga lah apa tidaaknya, layan suami TERCHENTA lah sangat. Jadi kepada anda diluar sana yang terabai,

KHUSUSNYA BUAT SAHABAT KU YANG SEDANG MERASA DIRINYA TERABAI.

pergi lah makan kuih raya puas2 ubat hati yang luka kerana terabai jeng jeng jeng. daripada melayan perasaan sebab diabai oleh orang tersayang, tak kira lah diabaikan oleh ABANG ka, KAKAK ka, cewekka atau sesiapa yang seumpama dengan "orang yang disayangi". Kalau yang berkakak tu, kena ingat

"MEREKA LEBIH SAYANGKAN SUAMI MEREKA, JADI TABAHKAN HATI K."
kepada yang BERABANG pula,

"BA…

Penghargaan yang tidak terkira

Image
Bismillahirrahmanirrahim.
Apa khabar ? jangan lupa ucap Alhamdulillah yerrr.
Malam ini, jari tersangat lah gatal untuk menari-nari di atas papan kekunci untuk menaip sesuatu disini.

23.07.2014 moment. I guess it would be enjoy moment, happier moment and unforgotten moment before the last day of SPM. . . gonna miss this Girlfie.
picture moment with them, blessing day ith blessing prads. choco Tiramisu Cake for me *suapan kek dari kakak Aisyah* :)
happy sweet 7TEEN to me ^_^ suprise birthday party and i never expected they celebrate it. they really make me suprise.
My sister, me and nabilah. enjoy the blessing day. May Allah bless us. Cutting the cake equally so all the Le prads get the Cakes. Thanks to Darlina and Nabilah for the Choco Tiramisu Cake. Selfie all the day with le prads thank you for *hidupkan hari yang telah mati pada hari tu yang sudah lama mati*
I am very enjoy the moment. Thanks once again to the one yang celebrated. bertungkus lumus buat saya suprise sangat-sangat wit…

Ditengking DAN MENENGKING !

Bismillahirrahmanirrahim,
#RAMADHAN20
#5DaysToGo

Assalamualaikum and A very pleasant evening to you guys. How are you? Being well? So don't forget to say "ALHAMDULILLAH"

Dearest readers yang dihormati. did you guys ever been Scolding by someone that very important to your life? If yes then how it feel?

I just don't get what is my wrong? People keep scolding me since last night. the 3 first people scolding with me without no reason.
so for the truth, i am a girl which doesn't like being scold by anyone without REASON!

the first person scolding to me is my hero, eventhough this is not the first time but still i am very very very sad with he because so sudden scold to me and i was like -_-. He is one of my hero (Kunun) lah. buthe scold me tiba-tiba then i whisper to myself, "SABAR. JANGAN NANGIS"

then when i came out from my room, suddenly my second hero scold to me and start blabbering. Talk nonsense and yesh! i still said to myself "SABAR. JANGAN NA…

Over Melting

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum.

Harap semuanya dalam keadaan sihat walafiat.

sebuah nasihat yang aku sematkan dalam hati... katanya kalau mau kenal si tut tut  belajar bagus-bagus, sebab kau mau jadi doktor kan? dia pun doktor. 

and i was like chinca maraeba ?......
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrggggggggggggggggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh........ I'm so melt... melt melt ..... warghhhhhhhhhhhhhhh sempat juga aku tanya dia bahasa asing....... warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,. *Macam nak gila*

when the IDOL talking. the one and only one inspiring myself and wake me up from those bad dreams. and insafkan aku supaya balik ke pangkal jalan, through her words. dia lah Hate and Love. :)



masalah aku sekarang,
AKU BENCI BIOLOGY. siapa boleh selamatkan cinta aku terhadap biology?
cinta ku pada biology ibarat pelangi jarang sekali datang namun cepat betul ia hilang.

Jadi cita…

10$

Image
Bismillahirrahmanirrahim.

#RAMADHAN14
#10DaysToGo

Assalamualaikum. Apa khabar?
Sihat? jangan lupa ucap Alhamdulillah. pagi ni terasa sangat bosan. bosan dengan segala-gala yang merasuk fikiran.

ok hari ni nak cerita pasal 10$. hah! 10$ ni berharga tau tak? cuba korang kumpul2 duit 10$ ni, boleh jadi ribu juga tu . bahkan mungkin dengan duit 10$ yang kau kumpul ni kau mampu beli sebuah rumah banglo.

cuba pula korang bayangkan, korang ada 10$ yang boleh mencukupi untuk beli McDonald ...
jeng-jeng-jeng!



dan ramai yang ada 10$ yang sudah di kumpul dan mencukupi untuk beli McDonald, pergi ke McD,
dan beli McD.

dalam ratusan orang yang menggunakan 10$ untuk beli McD, secara tidak langsung telah membelikan sebuah hadiah untuk saudaranya di Palestin.
HADIAH APA?

meriam, F16, Kereta Kebal. Bom dan pelbagai lagi.

So dalam erti kata lain? Kita juga sama seperti Israel laknattullah. bukan? Kita tolong mereka bunuh keluarga mereka.

jadi pendek kata,
Tukar lah selera baru. McD pun bukannya sedap sang…

Burung

#RAMADHAN13
#11DaysToGo

Bismillahirrahmanirrahim :) Assalamualaikum? Sihat? Jangan lupa ucap Alhamdulillah.
Kehadiran saya disini hanyalah ingin meluah rasa yang membengkak dalam hati. Rasa apa? Rasa yang tiada tolok bandingnya.

"kalau kau habis SPM tak payah kau sambung belajar jauhjauh sini, sabah seja. kau faham ka?"
"but aku tamau"
"Sama seja ba belajar dimanamana pun kau tetap berjaya juga biarpun kau d kutub mahupun selatan. tengok si ****** tuu DOKTOR, tapi keluaran UMS seja pun."
"Kau nda payah begaya mau sekolah jauh-jauh"

bila anda berada dalam situasi seperti saya di atas, apa yang anda akan lakukan?
ikut jak cakap diorang atauuu langgar seja perintah tu? Aku rasa tersepit. Aku dah naik muak, benci sebal gila dan happy tinggal disini. Aku mau join my sis d Riyardh sanaaaaa. ndapun di Jepunnnnn sanaaa. aku mau keluar dari sini. what i mean aku dah bosan disini. aku nak keluar bebas macam burung yang sentiasa terbang bebas ke angkasa.

but …

4 Months to go.

Image
#Ramadan10

#15DaysToGo Bismillahirrahmanirrahim.
Apa khabar ? Sihat? jangan lupa ucap Alhamdulillah.

Hari ni Mood agak tak menentu, agaknya faktor bulan yang hendak mengambang. hmmm...

Aku actually ... ... ... tak sabar sesangat... tak sabar tak sabar dan tak sabar untuk meninggalkan "NERAKA DUNIA" well, aku tak suka tak suka dengan neraka dunia. Sangat parah than anything. I HATE MY SCHOOL. dan yeah I HATE JULY. donno why but ... suddenly i hating back putting myself in this month. why don't just throw away the JULY in a year ? So i never exist. and people will never know me and never know either i am exist or not exist.

Aku ntah susah nak describekan actually apa yang aku rasa. sedih? tak juga... Gembira? pun tak juga ... yang pastinya aku benci Julai. Aku benci diri aku sndiri. sebab memang benci lah! Mana buku-buku penguat aku tak ada... rosak musnah hancur dikerjakan oleh makcik-makcik yang "BERTAULIAH"
ahhhh. aku dreamingkan someone bagi aku novel HLOVAT…

Cerita ... Omong Kosong ... Empty Story ... Mong Story.

#RAMADAN 6

#19DaysToGo


Bismillahirrahmanirrahim :) Assalamualaikum. Hope everyone are in good condition. May have the bless Ramadhan for today. Actually the reason today I'm make a short entry is to talk about friendship. Well please make a correction of our "NIAT" well if we have the "Niat yang betul" In sha Allah, the friendship last longer.  So i am fate to meet the friend name Kakak, which a very silencer prads ever. Well it is common for us fight with the le pradss. but as long as we have a "Niat yang Betul" in Sha Allah, no matter how big the problem between you and your friend still, you love your friend more than anything. I love the quotes "BERKAWAN BIAR SAMPAI KE SYURGA" biar we together will reach the Jannah together with the le prads.  actually the chemistry of friendship is like this: SILENCER FRIEND + SILENCER FRIEND = ONE OF THEM WOULD BE THE TALKATIVE FRIEND. but, TALKATIVE FRIEND + TALKATIVE FRIEND = ONE OF THEM BE THE SILENCER FRIEN…

Ohhh April, Oh Bulan April

Image
#RAMADHAN 3

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum, Apa khabar ? sihat ? jangan lupa ucap "ALHAMDULILLAH".
sepatutnya admin akan post something pada setiap hari ahad or sabtu, kebetulan pula tadi masa baru balik dari sekolah, tengah kemas-kemas bilik yang berterabai sama macam kepala hotak akuu yang berserabai.
heeee, >_<
eh tak sedarkan sekarang dah bulan 7? nahhhh aku ni masih lagi tidak sedarkan diri yang SPM SPM SPM SPMMMMMMMMMMMMMM dah dekattt. huh! tak lama lagi trial, inshaAllah mudah-mudahan dapat 3.50 png. ni target aku dengan "SAHABAT" aku >_< .
Berbalik kepada main topic, actually bukan nak discuss pasal bulan-bulan ni, tapi dalam masa aku kemas-kemas bilik aku tu, aku terjumpa lah satu buku ni, buku conteng-conteng masa aku darjah 6. Dalam buku plain ni aku suka dok tulis harijadi orang yang aku sayang, yang aku crushkan juga. heee. *Blushing*
Well, dalam buku tu too much tarikh yang aku tulis berserta aktiviti yang aku buat time tu ... o…