Posts

Showing posts from June, 2014

Perokok, merokok, dirokok, ... eh?

Image
Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum kepada tuan-tuan dan puan-puan, cik cik dan encik encik sekalian.
Apa khabar ? Sihat? Jangan lupa ucap Alhamdulillah.
sekarang bukan lagi jarang, tapi ada lah bulan terakhir untuk saya mengupdates kan diri ke dalam mana-mana blog "TERchenta saya ini. well sebabnya ... SPM WEH SPM SPM SPM. don't you want to struggle even once in your life ? for future. disebaban bulan 7 ni semuaaaaaa kerja kursus telah habis, then aku akan serah balik kepada warden laptop dan handphone ni. (Warden : Sister) in sha Allah panjang umur after SPM kita jumpa balik dan borak panjang-panjang ok?

okay back to the main topic.

kepada perokok-perokok diluar sana, disini saya nak beritahu bahawasanya,
kalau anda nak merokok PLEASE JANGAN DI TEMPAT AWAM. tidakkah anda tahu bahawa orang yang menghidu asap rokok lebih cepat mati berbanding yang merokok ?
Kalau dalam bas, kesian lah wei dengan penumpang penumpang lain yang tak suka bau rokok. Lebih-lebih lagi kalau ad…

satu dua tiga bercerita

Bismillahirahmanirrahim dengan Nama allah yang maha pengasih lagi maha pemurah.
apa khabar? sihat?
ucaplah alhamdulillah.

actually aku tengah serabai memikirkan sesuatu. hmmmp pasal khidupan. mcm korang tak biasa kan? hah! kedapatan!
baru-baru ni sandakan ada buat pameran buku di yuyuan dan di harbour mall sandakan. so akukan memang Obvious gila dengan buku so i've bought some book especially novels malay and english lah. anyway
ada satu novel terbitan Jemari seni, best jugak lah cerita dia ... not too bad. sebab langsung takde cerita cinta! the One novel that i found tiada romantik-romantiknya.
yang ada pun romantik terhadap rakan-rakan sahaja.
novel ni syok gila. tapi aku lupa lah nama penulis and tajuk cerita novel ni. but seriously syok memang syok gila. terdapat juga unsur-unsur sahabat andai yang pernah melakukan perkara yang sama ke aku. hidup yang sangat menyedihkan. huhuuuhuu. Lifeless sangat aku ni kan.

actually malam-malam buta begini merapu tak tentu pasal hanya sebab …

Jambatan paling terpanjang

Image
Assalamualaikum. pagi-pagi ni nak share something lah dengan readers-readers sekalian. Mudah-mudahan timbul rasa keinsafan selepas melihat gambar diatas. *HANYA GAMBARAN SEMATA* :) -- JAMBATAN PALING PANJANG DAN LAMA UNTUK DILALUI OLEH SEMUA ORANG. Jambatan titian sirat yg lebarnya hanya sehelai rambut yg dibelah tujuh dan tajamnya lebih daripada mata pedang . Dibawahnya terbentang NERAKA dan disebelahnya terbentang SYURGA yg luas . Diceritakan bahawa , untuk merentasi titian mengambil masa 15000 tahun . 5 ribu tahun menaik , 5 ribu tahun mendatar , dan 5 ribu tahun menurun . 
itu sahaja, 
sekian
end entry here.
Love,
Cik Bunga

Mana ... Hilang?

Image
Assalamualaikum readers?
Apa khabar, dengan harapan kamu semua baik-baik saja. :)
Malam-malam Buta macam ni kehabisan idea pula nak membuat cerita. Dah lama kot tak mengeluarkan idea-idea yang sungguh tak bernas. benar lah kata penulis-penulis yang sudah berjaya, "JANGAN PUTUS ASA SELAGI TIDAK JUMPA TITIK PENAMAT".
dalam banyak-banyak novel HLOVATE lah yang terbaik dalam memberikan khidmat nasihat samada secara lisan mahupun secara langsung.
Rindu dengan hasil karya HLOVATE. rindu sesangat. dan dari hasil karya beliau aku telah beranikan diri mencuba menghasilkan sebuah karya yang masih belum diketahui oleh sesiapa. cuma aku sorang jer yang tahu. ntah lah ada rezeki aku upload lah cerita tu dalam mana-mana blog aku yang lain tapi yang pasti bukan blog ni. lepas SPM maybe ?

Idea idea idea where are you?
I need you right nowww. arghhh.


kalau korang ada idea sumbang-sumbang lah. jangan kedekut k. Boleh e-mail ke tinggalkan kat jejak idea korang. pasti syok tu kan.  k lah chaww …

Aku ...

Image
Assalamualaikum :)
Apa khabar readers ? baik ? okay Say Alhamdulillah cantik tak new layout blog ni ? so sudden lagipun memang cintakan green lerr.

okay post hari ni sebenarnya saya pun tak tau nak letak title apa sebab saya sendiri tak tahu apa perasaan yang ada dalam hati ni. Aku rasa macam sedih, tapi air mata tak mau keluar dah. Nak kata Happy, senyum pahit saja di rasa.
Rasa macam TERhina lah dengan tindakan beberapa orang yang memang orang yang cukup aku sanjungi selama ini. :") last week ada kelas tambahan kimia kot, tapi tak seorang pun yang bagitahu aku ada kelas tambahan kimia. rasa macam tak adil tau bila ada sistem PILIH KASIH NI, well bukan apa, kita pun nak jadi pandai macam orang yang dipandaikan minggu lepas tu. Aku tahu aku tak sehebat diaorang tapi at least give me a chance to proof it that i can do it. hari ni hari rabukan ? nah Rabu minggu lalu kalau tak salah ada kelas tambahan. But no one tell us. This is so making my heart break into piece. I want to be a g…