Posts

Showing posts from May, 2014

Careful

Image
Assalamualaikum ! Apa khabar ? baik ? hmpp alhamdulillah.
wut wut wut admin agak sakit tekak ni. well keadaan yang tidak seberapa baik selepas majlis hari guru pada 2 hari yang lepas. penat sungguh beta.
apa yang membawa Beta ke mari ? hmppp
begini, nampak tak tajuk POST hari ni ?ya HATI-HATI atau pun dalam erti kata lain : CAREFUL
cop ! bukan mau cakap pasal hati-hati di jalan raya, tapi hati-hati dalam memilih jalan yang sedang bersimpang di hadapan anda. x faham ? okay mari saya fahamkan. simpang sebelah kanan dan kiri yang masih belum mempunyai tujuan sama ada simpang itu membawa kita ke jalan yang benar mahupun sebaliknya.
dalam konteks ini *CEH* macam buat karangan pula derr aku.
okay kita teruskan, dalam konteks ini, KAWAN ya ! SAHABAT adalah yang paling utama dalam pemilihan kerana sahabat ini tidak semuanya baik. ada juga jahatnya. well kadang sahabat ni lah yang mencerminkan siapa diri kita yang sebenarnya. mengikut nasihat al-qamah. ada 5 cara dalam memilih sahabat ni antar…

karya ... penulisan. . .

Image
assalamualaikum w.b.t ? holla earthling.
day 2 of holiday. so how's ur guys holiday ? nice ?
k how are you guys ??
yeah i'm back for some story.
okay hasil karya ataupun hasil penulisan.
ala macam novel tu lerr, komik bagai and so on lah. termasuk novel sajak, syair n etc. korang mesti pernah baca kan ? sbnarnya, diorang dpt idea tu dri mana ? eh ? mcm contoh novel harry potter tu, korang pernah terbayangkan x mcm apa penulis noovel tu bayangkan ? sebenarnya org yg suka buat cerita ni kan berimaginasi yang sangggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat tingggi. kadang-kadang bukan imaginasi, sebenarnya situasi yang sebenar. ataupun lebih senang cakap yg memang berlaku terhadap diri si penulis ataupun kawan atau keluarga si penulis. mungkin juga karya si penulis itu wujud sebab emosi. contohnya kalau dia marah atau pun tengah sedih dan tiada siapa tempat dia nak mengadu, pasti dia akan pilih pen dan kertas untuk kongsikan masalah. tulis punya tulis punya tulis, nah terhasil lah satu karya. jadi…

Eh ?!

Assalamualaikum :)
tuptutup kunun-kununnya berpuasa ehh last2 teronline juga, ni semua kes homework yang menyerabutkan kepala ni !! urghhh kerja kursus addmaths mmng killer d suruh hntar tepat 16/6/2014 aiyoyoyo ini matcam bisa gila ooh saya,

but before that, Readers... apa khabar ? sihat ?? alhamdulillah kalau sihat. cerita saya pada hari ni sekadar merapu omong kosong lah katakan. well

aku happy aku gembira sma maksud lah kan ? eh eh dah mencarut. okay sebenarnya nak cerita pasal homework.. well kau tau lah kan esok dah start musim cuti sekolah ... jadi why not have some fun. lupakan jap SPM. okay.
well counted the day SPM around the corner i can feel the nervous. i'm still not mastering physic . this is can kill me slowly. well bad result how i am going to be a doctor when i didnt master at bioLoosy phySICKS and addmaths. this is silent killer mann.
just want to relax the mind and write something dumb here. but actually i donno what i want to write. idea is totally out of mind …