Posts

Showing posts from February, 2014

Coretan Si Gadis Part II

Assalamualaikum,
Ada sedikit lagi pengongsian hari ini. Sorry kawan, tak dpt kongsikan cerita ini dalam english version.
Sorry i will try for the third part later.

"Jangan indah d alam maya tapi hodoh di alam nyata."
'Allahu' aku berbisik. Aku terlalu indah ka d alam maya dan terlalu hodoh ka aku d alam nyata? Aku tersentap dgn kata-katanya. Kata-katanya itu ibarat sembilu yang cuba menghiris hati. Kenapa dia mngatakan sedemikian rupa ? Aku tahu aku perempuan yg annoying tapi annoying ku itu bertempat bukan ? Perih hati ini. Sekali lagi hti ku tercalar kerana kaum ajnabi. Aku hairan dan pelik, sakit rasanya hati bila dikata sedemikian. Bahkan malu tahap antarabamgsa yg tiada siapa boleh rasakan kecuali melalui semua bnda ini sendirian. Aku malu dengan diri sendiri. Malu dpermalukan seolah2 aku terhina sangat d matanya. Sakit jiwa dan hati tiada siapa yang tahu. Akhirnya aku mengambil langkah untuk stop online sbb aku tahu selagi aku online selagi itu lah syaitan cu…

Coretan Si Gadis Part I :')

Bismillahirahmanirrahim.
Assalamualaikum w.b.t. sedikit perkongsian untuk hari ini :') moga bermanfaat.

Angin lembut mnyapa pipi sambil melagukan irama2 nya yg terindah. Tidak tergambar suasana ketika itu takut dan gementar. Tragedi yang mnjadikan diri ini menyepi dan takutkan kaum ajnabi. Perasaan takut hadir menyambar diri tatkala diri ini hampir mengecapkan kebahagiaan. Aku membetulkan susunan meja di kelas. Mungkin aku dgn sikap amarah ku menghentak meja itu tuk mmbetulkannya. Tapi aku hairan, mngapa Hafiz (Bukan Nama sebenar) melayangkan tumbukan padunya pada wajah ku. Sakit ku rasa. Bukan kah aku cuma meminta utk dia mmbetulkan mejanya agar kelihatan lebih cantik dan kemas ? Aku pelik dgn situasi yg pelik.

Semasa dalam perjalanan pulang, otak ku ligat berfikir tntg smua yg berlaku. Aku kehairanan. Mula timbul 1001 kemusykilan. Mengapa ? Kenapa ? Apa? Salah ku hingga terlayangnya tumbukan padu tersebut.
"Anak mama dah balik." Sapa ibu setibanya aku d halaman rum…

BUSY !! STRESS !! HOMEWORK !!

Assalamualaikum readers !!
Apa khaboq ? Sihat ? Alhamdulillah dulu bilang.. woahh, happy cny kpd smua chinese friend well, busy lah smasa cuti cny ni, mna nak homework kena siap paling stress homework BM punya banyak mnggunung mcm gunung kinabalu.. !! Haih, tekanan ba ni aku. Sungguh, tapi, aku tahu semua ini ada hikmah disebaliknya. Jadi perkara yg perlu dilakukan adalah bersabar dan terus bersabar tanpa mngeluh !! Jdi senyum seja lah kannn, nah makan chicken banyak2 ni hari sbb hari ni kenduri, yg tahu rumah admin, dijemput dtg. Weheeee, xDD

So end entry here, i will back with freshy story.
Assalamualaikum,
Cik Wani :)
posted from Bloggeroid