Posts

Showing posts from 2014

SEGMEN YOU FOLLOW ME, I WILL FOLLOW YOU BACK

Image
Hai kawan-kawan! *Lambai tangan* Ni, Cik Smoochie nak ajak kawan-kawan ikut segmen "YOU FOLLOW ME I WILL FOLLOW BACK" untuk mengeratkan silaturrahim antara kita?
so kawan-kawan jangan lupa join yeee! ;))
klik sini tuk Join ;)


Segmen Klik Button Follow By Syahirah Valiant

Image
Hai kawan-kawan *Lambai tangan*. Nak ramai follower tak? senang jer,  Korang semua hanya perlu klik sini untuk maklumat lanjut! 
Jumlah follower cik smoochie sekarang 13 orang jerr. harap dapat target 30 org follower. harap-harap lerr.
so korang jangan lepaskan peluang! Join segmen Klik Button Follow!

First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking .

Image
hello blogger!! nampak tak banner kat atas tu? Haaaaa, lyene tengah buat first segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking. ^^
so apa tunggu lagi? 
Jom join "First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking" by http://life-of-lyene.blogspot.com/ . Tujuan segmen ni untuk tambah kawan dan tingkatkan pengunjung kat blog Join tau! jangan tak join! ..  ** Klik BANNER untuk join sekali :) .

Tarikh tamat segmen 21 January 2015 .

Jangan lepaskan peluang ini okay! ;)

Salam Sayang selamat mencuba ^^);

JIWA

Image
Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum dan salam Sayang :) *Melebarkan senyuman*
well sihat tak semua ni? kalau sihat jangan lupa ucap Alhamdulillah. kalau boleh jadikan lah amalan dalam kehidupan seharian kita. Bolehkan?

~okay, before we proceed to the main topic, I want to answer the question about :
"Kenapa Admin suka mulakan entry dengan Bismillah tak terus masuk salam jer"

okay sayang-sayang ku sekalian, tu dah menjadi tabiat sebenarnya. Walau nak memperkenalkan diri sekalipun, admin akan ucap Bismillah walau korang tak dengar, tapi Admin ucapkan secara perlahan. sebagai peringatan, kita buat sesuatu benda tu di bawah penjagaan Allah. Supaya hati ni tak lupa yang Allah sentiasa memerhati. okay?

Sekarang, kita back to the main topic.
well said, Jiwa.

memang semua orang ada jiwa kan? Jiwa setiap orang berbeza dan berlainan. Jiwa jiwang, jiwa cinta cintun, jiwa menghayal and so on.

kalau macam Admin, Admin jiwa melukis ekceli. But, selepas kejadian 5 years ago, membuat…

S A K I T

Tatkala diri ini jatuh lemah longlai tidak berdaya, tatkala otak penat berfikir. buntu akan jalan keluar, Aku baring dengan tenang. merenung kedalam sendiri, berapa banyak dosa yang sudah aku curah-curahkan sehingga aku tidak sedar, betapa KOTORNYA diri ini.

sehingga...

Allah timpakan sakit kepadaku sebagai pencuci dosa. Sedangkan dia tahu aku kuat dan mampu tangani sakit itu. Namunnnn tatkala diri ini, perlukan bahu untuk menangis, tiada siapa yang hadir.
Tatkala air mata ini turun membasahi pipi, tiada siapa yang sudi bertanyakan "KENAPA"
tatkala tulang belakang mula rapuh, tiada siapa yang mampu gantikan.

tatkala kita ingin meluah sesama insan, juga tiada mereka disisi.
Aku teruskan kehidupan yang pahit itu dan cuba atasi satu per satu meski pahit bagai hemp[edu di telan.

Aku rindu "KAMI" yang dulu, bahagia, saling melengkapi, ada tatkala diri ini diperlukan.

Namun....

sekarang tidak lagi. perit itu di tanggung sendiri. Sibuk dengan kerja masing-masing.

Kadang b…

S A Y A N G K U :')

Image
Bismillahirrahim.

Assalamualaikum kawan-kawan *Lambai tangan*
Sihat tak? Jangan lupa ucap apa????
~Alhamdulillah~ *Jawab beramai-ramai.*
Yeay, pandai kawan-kawan semula.
Apa maksud entry kali ni?
Begini, maksud entry kali ni, berbunyi, *Ada ayat pandai bercakap eh?.. er jawab sndiri*
Saya merindukan sayang-sayangku semua. siapa sayang ku itu?
Ya sahabat ku yang paling ku sayangi. 


Mereka itu yang sentiasa berada di sisi tatkala diri ini perlukan teman. Malangnya talian persahabatan itu kian renggang selepas masing-masing ikut haluan masing-masing pindah sekolah masuk asrama. Sangat sulit untuk aku jelas kan. sebab Bagi aku, aku belum menemui pengganti mereka.
Jalinan ukhwah ikhlas kerana Allah, kami terima dengan percaturan Allah mempertemukan kami di dalam sebuah majlis Ilmu semasa tingkatan 3. Belajar pada waktu yang sama, di kelas yang sama, sam-sama meniru ketika peperiksaan di pusat tusyen. mempunyai cita-cita yang berbeza, masing-masing membawa haluan masing-masing selepas pmr.

PERTARUHAN

Image
Bismillahirrahmanirrahim,
Dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang.

Assalamualaikum w.b.t dan Salam sejhatera kepada readers sekalian.

Sihat?

jangan lupa ucap Alhamdulillah.

Malam ni, mendadak dapat idea lepas nonton mentor tadi, mesti yang nonton mentor tadi tahu apa yang berlaku kan?

'Saya nak tegur satu jer. TUDUNG! Kalau boleh, tudung tu cantikkan sikit. Macam makcik jadi'~Adlin

okay dari komen abang Adlin tu, maksudny tu jangan pakai tudung yang menampakkan diri macam makcik-makcik. sebab Aina just pakai tudung biasa labuh tutup dada dan menutupi syarat sebagai wanita Islam.

Tapi...

kenapa nak suruh Aina ubah cara bertudung tu? tu dah betul dah tu. Aku tak faham orang yang pakai tudung mcm tu tak boleh nyanyi? macam makcik-makcik? hah macam makcik tapi at least Allah tak lah murka ngan dia bukak Aurat sana sini.

Yang rambut free hair, gerabang sana sini, tak pulak dia komen "rambut tu kemaskan sikit, macam kuntilanak terbang tengah malam menyanyi di …

Kasih yang Abadi

Image
Bismillahirrahmanirrahimm.

ehem, ehem.
Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.

Sihat dok? kalau sihat tu jangan lupa ucap Alhamdulillah. sebab apa? Sebab kita masih ada kesempatan untuk Berhutang dengan Allah. HUTANG??
Yeap hutang. Engko ingat engko semua hirup udara segar tu bukan hutang ka cik kak bang makcik pakcik oi??

kalau dah Lunas kan tu Alhamdulillah.



Bagaimana nak Lunaskan Hutang??
eishh takkan tak tahu? SOLAT LERR. solat tu bukan setakat bayar hutang, tapi untuk mendekatkan kita kepada Ilahi. a.k.a Sang Pencipta Alam semesta.

Bila kita solat, hati tenang. sebab dalam doa, kita luahkan segalanya walaupun Allah dah tahu apa yang kita nak luahkan sebab diakan Maha Mengetahui..
Bila dah Luah, hati tenang. Bukan takat tenang jerr. dapat menyemai kasih dari Ilahi. kasih apa tu?

hahh Tu kasih yang Abadi. Kasih yang tiada tolok bandingnya. Kasih yang tidak berbelah bahagi dan tidak berat sebelah. Rata buat semua Hambanya.



~Cinta yang tidak menyakiti, dan tidak disakiti.~
C…

S I H I R

Assalamualaikum w.b.t
how are you?
sihat? Alhamdulillah kalau sihat.

hari ni, tempat Admin, hujan lebat. tempat readers pulak apa macam?
hujan-hujan macam ni sejuk sangat. Nak sangat terlelap.
namun Admin, gagahkan tangan taip sesuatu yang agak menarik perhatian untuk dikongsikan bersama.

benda ni agak seram for Admin actually. sebab benda ni agak berat jugak untuk dikongsikan bersama, namun takpa, Admin can handle this. oraite ;)

Okay Sihir?
" Sihir ialah kerja sama antara tukang sihir dengan syaitan, tukang sihir akan melakukan  perkara-perkara yang haram atau syirik dengan bertujuan mendapat pertolongan dari syaitan kepadanya dan patuh setia syaitan untuk melakukan apa-apa sahaja yang diminta oleh tukang sihir."

bahaya sangat sihir ni boleh bawa maut. Sihir ni banyak kategori dia. But yang paling famous memang banyak nak Sihir sampai mati lah cerita nya. well. Aku ada jiran dia kena sihir. Tiap malam jumaat memang dia akan muntah darah punya lah. kadang tolong jugak keluarg…

PROSES

Image
Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum sahabat-sahabat sekalian,
diharapkan dalam keadaan yang sihat-sihat sahaja ye...

okay lama dah kita tak dengar khabar-khabar dri kengkawan semua. oh ya lupa, kalau dalam keadaan sihat ataupun tdk ucap lah 'Alhamdulillah sebagai tanda syukur kita pada yang Esa.'

Alhamdulllah kita masii dipanjangkan umur untuk bertemu sekali lagi dalam entry yang tidak seberapa.
agak kekok juga bagaimana hendak memulakan entry kali ini.. mungkin sebab dah lama sangat tak update apa-apa kot. tapi, tak pa, I  am sure, I can handle this. *Semangat sikit*

okay,
proses yang saya maksudkan sebenarnya adalah proses dalam mencari diri yang tidak berpenghujung dan proses membaik pulih diri ke arah yang lebih baik bagii merebut redha daripada-NYA.



well, memang tipu kalau korang cakap koorang tak pernah jadi Jahil, penipu, x tutup aurat, suka mengumpat, suka mencuri. kan? mencuri maksudnya disini, bukan mencuri harta benda tapi mencuri idea orang lain untuk kebaika…

Relaxed

bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum you guys, well it's been a long time not posting something here, after all the battle have settled down.
so, first thing I want to ask, how are you guys?
being well? Alhamdulillah.

Okay I've worry so many things since the battle(SPM) is over. I donno why.
I already prepared for PLKN, well I'm the first intake. but since the Doctor doesn't allowed me going there, because of my condition. So Dr Redza wish come true. Hahaha! 'so doctor you promise me until 24/12/2014 for my M.c result. I admit it it's my fault because "PONTENG MAKAN UBAT" hahaha.'
but now I'm confuse. Very confuse, after 24/12/2014 if the result is -ve, shall I just "LAPOR DIRI" direct to my KEM or isi lagi borang permohonan kemasukan semula?

anyone know about this thing? if yes please drop down your comment ;))

so, I got to go. see you guys in my upcoming post. because I'm so busy with brotha wedding. Hope to see again.
ke…

Soon or Later

Image
Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum,
apa khabar? Harapnya baik-baik seja ya. jangan lupa ucap Alhamdulillah atas nikmat yang telah di berikan tidak putus-putus setiap minit saat dan Jam. "Alhamdulillah"

makin nak spm, makin galak pula perangai kengkawan kan.. apa booleh buat dah itu jalan yang diorang pilih.
sometimes aku terbayang in future, Even i got craziest buddy, prads friend and Best best best friend ever, could i get the same like them?
I'm just miss them already. Only in 3 weeks then we will facing the real Biggest examination. and in between 3 weeks, we will seperate. Go out from school and having own life. Neither being alone, run away or anything.

The moment eating maggie 5 packets with Nabilah and Izza never thrown out from my brain. It is really really unforgotten.
Sleep together with nabilah and Izza as we arrived at my home. and I wonder can I do this again after the SPM?
Having lunch together. Eat the Sambal until perut pedas. Langgar all the panta…

Hakikat sebuah Persahabatan

Image
Assalamualaikum w.b.t,
Apa khabar readers sekalian? Jangan lupa panjatkan rasa syukur kepada Allah atas nikmat yang kita perolehi tidak putus-putus pada hari ini walaupun Nikmat hanya sekecil Zarah(Particle).

Baiklah, hari ni, tangan nak menggatal sangat updates blog yang dah berhabuk.. lagipun aku tengah stress study bio. Hehehehe.

agak obvious bila kita gaduh dengan kawan and so sudden orang sekeliling perasan tentang keadaan tersebut. Kadang langkah terbaik untuk kita tidak terus di sakiti adalah menjauhkan diri, TAPI BUKAN BERMAKNA PERLU MEMUTUSKAN SILATURAHIM.
Pernah terfikir tak kenapa kita bina satu jalinan ukhwah(Persahabatan) tapi end up jadi musuh ketat? Aku buat observation, 1 per 10 mengatakan bahawa ia berpunca daripada niat. "Lillahi Ta'ala" Aku baru sedar, sebelum ni ikatan ukhwah/ ikatan persahabatan yang aku jalankan sungguh lari dari landasan yang sebenar. Bukan kerana Allah tapi untuk kesenangan diri sendiri, supaya ada kawan boleh bersuka ria enjoy ha…

KAU AKU

Image
Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum...
apa khabar sahabat2 sekalian? -jangan lupa ucap Alhamdulillah- tau...

kau aku ?
kadang aku duduk terfikir, kenapa aku tak pernah nampak kau sebelum ni. kenapa asyik si Batman yang muncul. Aku pelik satu perkara, even si Batman tu sudah tiada aku masih lagi rasa berdebar irama jantung tidak seirama nafas yang dihembuskan. Tidak setenang sedamai yang dulu. Dari dulu hingga sekarang aku tidak boleh melihat wajahnya. hanya mampu berdiri dan tengok sahaja dari jauh. siapa dia sebenarnya? yang berjaya menyakitkan hati batu keras seperti besi yang susah untuk dileburkan. Yang berjaya mengugurkan air mata yang agak susah untuk dikeluarkan melainkan satu pelukan.
kadang aku terfikir sendiri, kenapa orang selalu cakap aku ni tiada hati dan perasaan. dan aku dapat teka jawapan itu mungkin sebab aku ni seorang yang mulut laser, aku bertindak ikut suka hati aku. dan sekarang persoalan yang tidak terjawab hingga sekarang Kenapa perlu dia malukan aku begi…

Maaf

Sebagai Wanita yang mempunyai perasaan of course lah aku terasa hati .
ingat aku ni hati batu sangatka sampai nak tahan sakit yang membengkak?
-NO-
jujur aku ucapkan. aku juga manusia biasa. tak lah Iron man yang kebal sangat kalau kenak marah. walaupun sukar nak tengok Air mata aku ni. Tapi itu lah aku. !

MANUSIA ADA HATI DAN PERASAAN.
-_-

Pengakhiran

Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum

Apa khabar? jangan lupa ucap Alhamdulillah.

Suatu pengakhiran yang perlu dipanjangkan ke 3 bulan yang seterusnya. U.U kepada kau yang nak fly ke hulur ke hilir, jangan lupa aku pulak yang kenak seksa dekat KEM tu nanti.
abang aku keep tanya apa tujuan aku yang sebenar.
dan jawapannya ialah, untuk membahagiakan diri aku yang sedih *Kunun*
Actually aku tengah merapu sebab stress homework, stress study. stress with everything.
kepada calon SPM good luck Babe!
termasuk aku juga.,
mencuri sedikit masa untuk meluahkan stress di kepala.
k lah
good bye world. bai bai bai.

with loove,
Cik Julai

K R O N I K

Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum buat pembaca, readers-2 sekalian, diharap semua dalam keadaan yang baik sahaja.

~Jangan lupa ucap Alhamdulillah yerrr~

K R  O N I K ???

Errr, ni adalah penyakit. *mungkin*contohnya penyakit pelupa macam aku ni,
dah boleh kira tahap Kronik sudah sebab kadang tak sampai pun 5 minit aku letak telefon atau spekmata aku, aku dah lupa kat mana aku simpan. simply i can said i have a pnyakit pelupa tahap kronik.
"PELUPA TAHAP KRONIK" tapi masih boleh di selamatkan lagi penyakit ni sebab tak selalu pun aku jadi macam ni.

ada lagi contoh lain seperti kakak aku yang mempunyai sakit shopping yang tahap kronik.
kalau dah shopping memang tak ingat dunia sedangkan aku ni adik dia sendiri tak tahan shopping dengan shopaholics person kaki ni sangattttttt sakit ikut dia ronda bandar sandakan hanya untuk cari sepasang baju. begitu juga kalau time tengah on vaction with all the family. Sangat gila shopping. kaki kita yang dah kepenatan ni perghh merayu …

SEBAGAI WANITA

Bismillahirahmanirrahim.
Assalamualaikum, apa khabar sahabat-sahabat handai sekalian?
harap dalam keadaan yang sihat walafiat.

bila berbicara tentang wanita, baru kini ku sedar yang wanita adalah manusia yang paling lemah. sekuat apa pun hati dan kepala dia walaupun dibuat daripada metal dan besi, memang wanita di kategorikan sebagai lemah dan sebab itulah Allah menciptakan Adam untuk Hawa.
kalau dulu boleh lagi aku cakap aku tak nak kahwin -_- hahaha takut dengan hidup rumah tangga kot.
Tapi actually lama-lama baru aku sedar, wanita memerlukan si Adam untuk bimbing dia dan menjadi tulang belakang dia ketika si Hawa sedang tersungkur hilang tempat bergantung.

motif aku buat entry mcm ni kali ni?
Saja jerr nak memuatkan sesuatu di sini walaupun tak banyak mana aku muat kali ni. mungkin sebab tangan aku yang penat malas naik type berjela-jela. takut nanti korang tak baca juga.

apa-apa pun good luck SPM.
yang benar,
Cik Julai.

SYAWAL 2nd

Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum, di harap semua pembaca yang sentiasa berada dalam keadaan yang sihat walafiat.

salam syawal kedua buat semua muslim di dunia ini.
jangan lupa share2 kuih raya yang sedappppp sedappppp.

terabai?
ceh ni kepada sesiapa yang rasa dirinya terabai oleh sesiapa sahaja lah, termasuk aku. *cehwahh*
hai maklumlah, kakak aku tempat aku meluah semua sdh berkahwin jadi sekarang ni agak terabai juga lah apa tidaaknya, layan suami TERCHENTA lah sangat. Jadi kepada anda diluar sana yang terabai,

KHUSUSNYA BUAT SAHABAT KU YANG SEDANG MERASA DIRINYA TERABAI.

pergi lah makan kuih raya puas2 ubat hati yang luka kerana terabai jeng jeng jeng. daripada melayan perasaan sebab diabai oleh orang tersayang, tak kira lah diabaikan oleh ABANG ka, KAKAK ka, cewekka atau sesiapa yang seumpama dengan "orang yang disayangi". Kalau yang berkakak tu, kena ingat

"MEREKA LEBIH SAYANGKAN SUAMI MEREKA, JADI TABAHKAN HATI K."
kepada yang BERABANG pula,

"BA…

Penghargaan yang tidak terkira

Image
Bismillahirrahmanirrahim.
Apa khabar ? jangan lupa ucap Alhamdulillah yerrr.
Malam ini, jari tersangat lah gatal untuk menari-nari di atas papan kekunci untuk menaip sesuatu disini.

23.07.2014 moment. I guess it would be enjoy moment, happier moment and unforgotten moment before the last day of SPM. . . gonna miss this Girlfie.
picture moment with them, blessing day ith blessing prads. choco Tiramisu Cake for me *suapan kek dari kakak Aisyah* :)
happy sweet 7TEEN to me ^_^ suprise birthday party and i never expected they celebrate it. they really make me suprise.
My sister, me and nabilah. enjoy the blessing day. May Allah bless us. Cutting the cake equally so all the Le prads get the Cakes. Thanks to Darlina and Nabilah for the Choco Tiramisu Cake. Selfie all the day with le prads thank you for *hidupkan hari yang telah mati pada hari tu yang sudah lama mati*
I am very enjoy the moment. Thanks once again to the one yang celebrated. bertungkus lumus buat saya suprise sangat-sangat wit…

Ditengking DAN MENENGKING !

Bismillahirrahmanirrahim,
#RAMADHAN20
#5DaysToGo

Assalamualaikum and A very pleasant evening to you guys. How are you? Being well? So don't forget to say "ALHAMDULILLAH"

Dearest readers yang dihormati. did you guys ever been Scolding by someone that very important to your life? If yes then how it feel?

I just don't get what is my wrong? People keep scolding me since last night. the 3 first people scolding with me without no reason.
so for the truth, i am a girl which doesn't like being scold by anyone without REASON!

the first person scolding to me is my hero, eventhough this is not the first time but still i am very very very sad with he because so sudden scold to me and i was like -_-. He is one of my hero (Kunun) lah. buthe scold me tiba-tiba then i whisper to myself, "SABAR. JANGAN NANGIS"

then when i came out from my room, suddenly my second hero scold to me and start blabbering. Talk nonsense and yesh! i still said to myself "SABAR. JANGAN NA…

Over Melting

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum.

Harap semuanya dalam keadaan sihat walafiat.

sebuah nasihat yang aku sematkan dalam hati... katanya kalau mau kenal si tut tut  belajar bagus-bagus, sebab kau mau jadi doktor kan? dia pun doktor. 

and i was like chinca maraeba ?......
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrggggggggggggggggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh........ I'm so melt... melt melt ..... warghhhhhhhhhhhhhhh sempat juga aku tanya dia bahasa asing....... warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,. *Macam nak gila*

when the IDOL talking. the one and only one inspiring myself and wake me up from those bad dreams. and insafkan aku supaya balik ke pangkal jalan, through her words. dia lah Hate and Love. :)



masalah aku sekarang,
AKU BENCI BIOLOGY. siapa boleh selamatkan cinta aku terhadap biology?
cinta ku pada biology ibarat pelangi jarang sekali datang namun cepat betul ia hilang.

Jadi cita…

10$

Image
Bismillahirrahmanirrahim.

#RAMADHAN14
#10DaysToGo

Assalamualaikum. Apa khabar?
Sihat? jangan lupa ucap Alhamdulillah. pagi ni terasa sangat bosan. bosan dengan segala-gala yang merasuk fikiran.

ok hari ni nak cerita pasal 10$. hah! 10$ ni berharga tau tak? cuba korang kumpul2 duit 10$ ni, boleh jadi ribu juga tu . bahkan mungkin dengan duit 10$ yang kau kumpul ni kau mampu beli sebuah rumah banglo.

cuba pula korang bayangkan, korang ada 10$ yang boleh mencukupi untuk beli McDonald ...
jeng-jeng-jeng!



dan ramai yang ada 10$ yang sudah di kumpul dan mencukupi untuk beli McDonald, pergi ke McD,
dan beli McD.

dalam ratusan orang yang menggunakan 10$ untuk beli McD, secara tidak langsung telah membelikan sebuah hadiah untuk saudaranya di Palestin.
HADIAH APA?

meriam, F16, Kereta Kebal. Bom dan pelbagai lagi.

So dalam erti kata lain? Kita juga sama seperti Israel laknattullah. bukan? Kita tolong mereka bunuh keluarga mereka.

jadi pendek kata,
Tukar lah selera baru. McD pun bukannya sedap sang…

Burung

#RAMADHAN13
#11DaysToGo

Bismillahirrahmanirrahim :) Assalamualaikum? Sihat? Jangan lupa ucap Alhamdulillah.
Kehadiran saya disini hanyalah ingin meluah rasa yang membengkak dalam hati. Rasa apa? Rasa yang tiada tolok bandingnya.

"kalau kau habis SPM tak payah kau sambung belajar jauhjauh sini, sabah seja. kau faham ka?"
"but aku tamau"
"Sama seja ba belajar dimanamana pun kau tetap berjaya juga biarpun kau d kutub mahupun selatan. tengok si ****** tuu DOKTOR, tapi keluaran UMS seja pun."
"Kau nda payah begaya mau sekolah jauh-jauh"

bila anda berada dalam situasi seperti saya di atas, apa yang anda akan lakukan?
ikut jak cakap diorang atauuu langgar seja perintah tu? Aku rasa tersepit. Aku dah naik muak, benci sebal gila dan happy tinggal disini. Aku mau join my sis d Riyardh sanaaaaa. ndapun di Jepunnnnn sanaaa. aku mau keluar dari sini. what i mean aku dah bosan disini. aku nak keluar bebas macam burung yang sentiasa terbang bebas ke angkasa.

but …

4 Months to go.

Image
#Ramadan10

#15DaysToGo Bismillahirrahmanirrahim.
Apa khabar ? Sihat? jangan lupa ucap Alhamdulillah.

Hari ni Mood agak tak menentu, agaknya faktor bulan yang hendak mengambang. hmmm...

Aku actually ... ... ... tak sabar sesangat... tak sabar tak sabar dan tak sabar untuk meninggalkan "NERAKA DUNIA" well, aku tak suka tak suka dengan neraka dunia. Sangat parah than anything. I HATE MY SCHOOL. dan yeah I HATE JULY. donno why but ... suddenly i hating back putting myself in this month. why don't just throw away the JULY in a year ? So i never exist. and people will never know me and never know either i am exist or not exist.

Aku ntah susah nak describekan actually apa yang aku rasa. sedih? tak juga... Gembira? pun tak juga ... yang pastinya aku benci Julai. Aku benci diri aku sndiri. sebab memang benci lah! Mana buku-buku penguat aku tak ada... rosak musnah hancur dikerjakan oleh makcik-makcik yang "BERTAULIAH"
ahhhh. aku dreamingkan someone bagi aku novel HLOVAT…

Cerita ... Omong Kosong ... Empty Story ... Mong Story.

#RAMADAN 6

#19DaysToGo


Bismillahirrahmanirrahim :) Assalamualaikum. Hope everyone are in good condition. May have the bless Ramadhan for today. Actually the reason today I'm make a short entry is to talk about friendship. Well please make a correction of our "NIAT" well if we have the "Niat yang betul" In sha Allah, the friendship last longer.  So i am fate to meet the friend name Kakak, which a very silencer prads ever. Well it is common for us fight with the le pradss. but as long as we have a "Niat yang Betul" in Sha Allah, no matter how big the problem between you and your friend still, you love your friend more than anything. I love the quotes "BERKAWAN BIAR SAMPAI KE SYURGA" biar we together will reach the Jannah together with the le prads.  actually the chemistry of friendship is like this: SILENCER FRIEND + SILENCER FRIEND = ONE OF THEM WOULD BE THE TALKATIVE FRIEND. but, TALKATIVE FRIEND + TALKATIVE FRIEND = ONE OF THEM BE THE SILENCER FRIEN…